Szemölcs az idősödő kutyámon? Rák?
Már korábban is volt a 9 éves labradoromon szemölcs. Egyik a tappancsán az ujjai között, egy a hátán. Mindkettőre azt hittem kullancs. Szerencsére csak az egyiket próbáltam meg kiszedni (mert volt már a kutyán fehér kullancs a csöpp ellenére) de később rájöttem, hogy nem látok lábakat, hagytam. Bőrszínű, rózsaszín lett és a felülete később megváltozott; állatorvos azt mondta szemölcs, ha nem piszkálja maradhat.
Ma azonban egy harmadikat is észrevettem rajta a jobb első lábán a hónaalja körül. Nem tudom erről sem eldönteni, hogy kullancs vagy szemölcs. Talán nem tűnik állatnak, nincsenek lábai de olyan rossz helyen van a kutyán hogy alig férek hozzá.
Egyre több helyen olvasom, hogy ez lehet rák jele, de nekem a doki nem mondott semmit! Feleslegesen aggódok?
Idős kutyákon gyakoriak a szemölcsök, ha daganat vagy rák akkor rövid időn belül növekedni fog. Időnként rá kell nézni a szemölcseire,növekszike vagy sem.
Zsírcsomó is szokott rajtuk lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!