Belevágtam a kutyám fülébe mit tegyek?
Ha nem vérzik, meggyógyul.Az arcszesz nem jó.Betadin kell fertőtleníteni.Alapból kell otthon tartani, embernek, állatnak.
Van erre a célra ügyes kezű kutyakozmetikus!
Ő talán nem a fülébe vág bele, fájdalmat okozva a kutyának, és egy életre elege lesz és félni fog a nyírástól.
Nem olyan fából faragták ezt a kutyát, nem fél ő semmitől :)
Nagyon sajnáltam szegénykét, ő a szemem fénye :)
Volt tavaly kutyakozmetikusnál, aki állítólag csak úgy tudta megnyirni, hogy benyugtatózta masszívan szegénykémet, nem szeretném, feleslegesen altatgatni, nekem megengedi, hogy géppel letoljam, a fülét nem engedte hajvagóval csak, meg a fejét, ezért kezdtem neki ollóval.
Gondolom nem szereti ha idegenek taperolják és nem bírt vele a kozmetikus, ezért leszedálta. Miért nem maradtál ott akkor fogni a kutyát amíg nyírja?
Vagy vidd másik kozmetikushoz és maradj ott addig a kutyával!
Nem kell rá arcszesz, Betadine elég lett volna. A legtöbb kutyának vékony a füle, könnyű felszakítani vagy belevágni és akkor nem nagyon akar elállni a vérzés. Egyébként durvábban néz ki mint amennyire fáj.
Ragtapasz nem kell, fertőtlenítsd le és akkor meggyógyul!
Egy kozmetikus sem szedálhatja le a kutyát a tudtod nélkül!!!
Mellesleg elég sok kozmetikus van kereshettél volna mást.
Ez a baj mikor valaki azt hiszi egyszerű ha otthon megnyírja saját maga a kutyáját. Még nekünk kozmetikusoknak is miliről milire kell haladnunk,nehogy elkaszáljuk a fülüket,némelyiknél sajnos még azt is nehéz kitalálni hol ér véget a füle.
Viszont lehet sikeresen traumát okoztál a kutyának aztán következőleg már a füléhez sem lehet nyúlni.
Sajnos nem egy ilyen esettel találkoztam mikor gazdi bele vág fülbe,farokba,lábba aztán a kutya minket akar megenni a gazdi hülyesége miatt.
Nem véletlen szakma ez is,tanulni kell.
Betadinenal fertőtlenítsd. Figyelj rá ne hogy beköpjék a legyek!
az kimaradt..
Csomós kutya egybe állt fülét ollóval szigorúan tilos vágni,pont mert nem látod mit vágsz.
Géppel szoktuk,de akkor sem mindegy melyik irányba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!