Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » KÁJ gazdik jártok kutyasuliba?...

KÁJ gazdik jártok kutyasuliba? Milyen a kutyátok viszonya a többi kutyával?

Figyelt kérdés
Szuka kutyám van, féléves, de többen mondják, hogy ha elviszem a suliba, ők nem jönnek, mert ez egy gyilkos kutya. Kezes, barátságos, szófogadó kutya, mikor vigyem kutyák közé, ha nem most, amíg kölyök? A tiétek hogy viselkedik más kutyákkal? Adjatok tanácsot.
2010. júl. 8. 08:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
gyilkos kutya nincs, csak idióta gazda...vidd nyugodtan, aki emiatt nem jár kutyasuliba az meg megérdemli, bár a kutyáját sajnálom :(
2010. júl. 8. 08:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő bánásmóddal és szocializációval továbbra is kezes, barátságos és szófogadó marad, úgyhogy szerintem mindenképp vidd kutyaiskolába! Ott (remélhetőleg) egyébként is hozzáértő emberek vannak, nem lesz semmi baj a többi kutya és közte! Aki meg miattatok nem jár, az az ő dolga, legfeljebb kimarad a jóból! Szerintem az ilyen kutyáknál rendkívül fontos, hogy felnőtt korára egy jólnevelt, szófogadó, kiegyensúlyozott kutya legyen belőle, akit a gazdi minden körülmények között kézben tud tartani!
2010. júl. 8. 08:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Milyen "gyilkos" kutyád van ? AM meg az előző jól beszél , ha miattatok nem megy kutyasuliba az illető akkor meg is érdemli...
2010. júl. 8. 08:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja közáp-ázsiaid van ?
2010. júl. 8. 08:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, középázsiai, bocs, hogy nem írtam ki, nem feltétlen tudja mindenki, hogy a KÁJ azt jelenti. Csodaszép hófehér mackó, nekem semmi félelmetes nincs benne, pedig nő vagyok. Nem tudom, honnan veszik egyesek, hogy gyilkos, meg veszélyes kutya.
2010. júl. 8. 08:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert buták az emberek , lehet hogy a kauval keverik (ugye annak inkább rossz híre van , pedig az sem rosszabb kutya mint a többi) , am sztem a mérete mitt is mondják ezt rá a tudatlanok.Ezekkel az emberekkel nem tudsz mit kezdeni sajnos , engedd el a füled mellett amit mondanak.Vidd nyugodtan ktyasuliba mert kell neki a nevelés más ebben ne akadályozzon meg.
2010. júl. 8. 09:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehát a kutyaiskolának pont az a lényege, hogy különböző méretű és fajtájú kutyákkal is megtanuljon viselkedni a kutya. Aki emiatt nem viszi a bolognesét, majd az támad a nagykutyákra, az vessen magára, ha szétkapja majd egy. Aki emiatt nem viszi a kutyáját suliba, az egy idióta!

Egyébként nálunk a népszigeten több csoportra osztották a különböző méretű kutyákat, így a törpék az óriásokkal csak ritkán találkoztak, ráadásul pont az ijedős Yorki és Csivi gazdik miatt van nekik direkt törpekutya tanfolyam, aki félti a kutyáját, az vigye ilyenre.

Te meg ne törődj másokkal, mert a te kutyádnak különösen nagy szüksége van a normális szocializációra, meg neked a nevelés tanulására.

Menj csak suliba. A többiekkel ne foglalkozz.

2010. júl. 8. 09:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat. Azért is szeretném suliba hordani, mert ilyen "marha nagy" kutyám még sosem volt, max. méret volt a dog, ami nagy ugyan, de a káj-okhoz képest bamba. Nem igazán mondanám házőrzőnek, ez a féléves kismackó meg már most igen komolyan jelzi az idegennek, hogy ne tovább. Persze velem bejöhet mellette bárki, de egyedül lehet, hogy már most is megcsipeszelné.
2010. júl. 8. 09:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van. Egy ilyen hatalmas állat nevelését késő akkor elkezdeni, mikor már mindkettőtöknek nyilván való, hogy sokkal erősebb nálad.

Mondjuk gondolom neveled most is, de tapasztalatbül mondom, hogy a kutyasuli az egyik legjobb dolog ami az életem 24 éve alatt történt velem!

Ne törődj mások butaságával, attól még te nyugodtan légy okos!

2010. júl. 13. 10:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Két szuka kutya nem tűri meg egymást egy darabig, de van remény. Előszőr is csak kerítésen túlról mutasd meg egymásnak a két kutyust. Hagy szagolják meg egymást a kerítés köztük van nem bántják egymást. Ha elkezd az egyik ugatni a másikra szólj rá, vagy paskold meg a popóját. (csak gyengéden)Naponta ezt megteheted, Így egymáshoz szoknak. Más kutyákkal is tedd meg. Be fogják idővel fogadni a négylábú kedvencedet. De ha a tied nem nyitott erre nincs remény.A hímeknál már más az egész mint az én kutyámnál......A fiúk védik a területet meg ilyesmi, az én kedvencem is ugat máséra. Deh nekem bevált a fenti tanács. Ha sikerült neked is utána kerítés nélkül is menni fog.
2010. júl. 14. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!