Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fogatlan kutyust mivel etessünk?

Fogatlan kutyust mivel etessünk?

Figyelt kérdés
Szegény kis beltenyésztett jószágról van szó. Már csak egy foga van elöl, és 2 hátul :( valószínűleg csirkeallergiája is van, így szeretnénk antiallergén tápban gondolkodni. Van valami normális, megfizethető, ráadásul csirkementes konzerv? Vagy szerintetek a száraztápot meddig kell áztatni, hogy pépessé lehessen nyomkodni?
2010. júl. 7. 22:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bármit amit a többinek, csak ne legyen benne csirke, áztasd be és turmixold össze vízzel és kész.
2010. júl. 8. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!


Az én kutyusommal (yorkshire terrier, 3 éves, 2 foga van) is ez a probléma. Én Flatazor Prestige (kb 600Ft/kg, tehát nagyon jó ára van, és extra prémium táp) tápot áztatok be neki vízbe (hogy épphogy ellepje), azt villával összenyomom, és teszek hozzá neki rizst, főtt répát (kis darabokra vágva), és egy kevés kutyaszalámit, az íze kedvéért (összenyomom azt is). Kapsz kellemes szagú pépes keveréket, amit a kutya imádni fog :) A rizst répával 1 hétre előre kiszoktam főzni, és hűtőben tárolom, így összerakni sem nehéz. Egy nagy rúd kutyaszalámi (pl. Dalmi, ez nem olyan jó, de kevesebb benne a víz jóval, mint a konzervben) 1 hétig elég. Tápból pedig maximum 1 kiló fogy el, így a hati etetést megúszom kb 1000Ft-ból.


A kutya szép, egészséges, majd kicsattan, a szőre csillog-villog.

2010. júl. 8. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Konzervet ne adj neki, magas a víztartalma, semmi tápértéke, és büdös lesz tőle a szája. A jó minőségű konzervek árából pedig már tudsz húst vagy prémium száraztápot is venni.

A száraztáp még hideg vízben is szétázik 10 perc alatt, melegben még gyorsabban.

Húst, rizst, zöldséget is adhatsz neki, jó puhára megfőzve, apróra felvágva, vagy az egészet leturmixolod.

2010. júl. 8. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 Akiteki ***** válasza:
Létezik jó konzerv, de nehéz beszerezni és sokkal drágább, mint a száraz. Inkább az áztatást (forrázást) javasolom.
2010. júl. 8. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!