Mi a véleményetek a bernáthegyi kutyusokról?

Birkatürelmű fajta, ráadásul cseppet sem zavarja, ha lógnak a nyakába a gyerekek, mert mentőkutya. Mondjuk engem egyszer megharapott egy, és bár még nagyon kicsi voltam, de arra határozottam emlékszem, hogy az volt előtte a szándékom, hogy kipróbáljam, hogy mennyire visel el mindent.
ültem rajta, húztam a farkát, cibáltam a pofáját, a fülét, és aztán végül a bajusz húzásra pöccent be :)
De tényleg hatalmas, és emiatt pl. fürdetni nem egyszerű, és arra is emlékszem, hogy rém büdös tud lenni, meg helyigénye is van bőven :)

Valaki írta, hogy ma már Masztiff feje van. :D Mert milyen feje legyen egy Masztiff fajtának, ugyanis a Szentbernáthegyi egy Masztiff fajta. És nem csak most Masztiff-os a feje, hanem érgen is az volt. :P
On.: Gyönyörű, termetes, erős, ultra-mega barátságos (tapasztalat) kutyus. A szemét ki lehet nyomni, az se érdekli. (tapasztalat :D). Mondjuk nem valamai okos, nem lehet nagyon nehéz trükkökre megtanítani, vagy legalábbis gyorsan nem. Ha tanítani akarod, türelem kell hozzá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!