Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi jogon sajátít ki néhány...

Mi jogon sajátít ki néhány kutyás egy nagy füves közterületet, és mit lehetne ellenük tenni, hogy a többi kutyásnak ne kelljen kerülni ezt az egyébként remek területet akkor sem, amikor ők épp ott vannak?

Figyelt kérdés
2019. máj. 30. 20:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ezt mondtam nekik, hogy a terület mindenkié. Az enyém pórázon van közterületen, az ő kutyáik nem voltak pórázon, akkor rakták fel a pórázt, mikor megjegyeztem - miután szóltak, hogy nemkívánatosak vagyunk a kutyámmal -, hogy egyébként is szükséges lenne a póráz.
2019. máj. 30. 21:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor ha felrakták a pórázt csak kapcsoltak. Ezek után pedig miért kerülnéd el a területet? Sétáltasd nyugodtan arra tovább a kutyádat.
2019. máj. 30. 21:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a kutyákkal, hanem a pontagyú gazdákkal van a baj!
2019. máj. 30. 21:44
 14/16 anonim ***** válasza:
35%

Én az ilyet könnyen el szoktam intézni.

Ha olyan területen vagyunk, akkor elengedem a kutyáimat az egyik végében és szólok a gazdáknak, hogy ne engedjék oda az ő kutyáikat. Ha mégis megteszik és a következő felszólításra sem hívják vissza vagy nem tudják visszahívni őket, elzavarom az ebeket magunktól.

2019. máj. 30. 21:46
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kb. annyi joguk van erre, mint annak, aki lakótelepen kisajátít egy lakásához közeli, de közterületen lévő parkolóhelyet. Hivatalosan nem tehet ilyet, de kialakulhat egy szokásjog, ami alapján egy idő után úgy kezeli az illető, mintha az az ő területe lenne, elzavar másokat. A többség kerüli a balhét, ilyenkor odébbáll, ami megerősíti a kisajátítóban, hogy célravezető ez a viselkedés. Egyébként attól még, hogy beszólnak, nem KELL kerülni azt a területet, ha határozott ember vagy, minden jogod megvan rá, hogy jelezd, ugyanúgy tartózkodhattok ti is ott, mint ők.
2019. máj. 30. 21:54
 16/16 A kérdező kommentje:
Én ezután is fogok arra sétálni a kutyámmal, de valóban van, aki miattuk nem is megy oda. Egyébként nem volt a kutyákkal semmi gond, egyik sem volt ellenséges, sem az ő kutyáik az enyém felé nem mutattak ellenséges magatartást, sem az enyém a többi kutya felé. Nem mentünk közel, tartottuk a távolságot, én amúgy is meg szoktam kérdezni normális esetben, hogy odamehetünk-e, ha kétséges, de ők eleve bunkón beszóltak, így erre nem került sor.
2019. máj. 30. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!