Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti miben sétáltatjátok a...

Ti miben sétáltatjátok a kutyátokat? Hám vagy nyakörv? Rövid póráz vagy hosszú?

Figyelt kérdés
2019. máj. 27. 12:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
24%
Nyakörv + 7 vagy 15 méteres póráz, attól függ, hova megyünk.
2019. máj. 27. 17:13
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Nyakörv, és városban rövid póráz. Rendes kutya, de a macskákra még mindig rámozdul sajnos. Ha időben észreveszem és rászólok, akkor nincs gond, de ha nem... hámban el tudna húzni, lehet, hogy a flexi is szakadna, mert nagy kutya. Ráadásul minél messzebb van tőlem, annál nehezebben veszem észre a kutyámon, ha készülődik valamire. Erdőben hosszú pórázon van, ami nekem kényelmetlen ugyan, de nem bocsátanám meg magamnak, ha egy vadász kilőné, pedig a vadat csak állja, de nem megy utánuk.
2019. máj. 27. 18:47
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ hova megyünk. Ha a szokásos séta a minden napos nyakörv + közes póráz, kirándulás hám + hosszú póráz, város nyakörv + rövid póráz, ha rendezvény akkor csini nyakörv + rövid vagy közepes, úszás úszós nyakörv + hosszú
2019. máj. 27. 18:56
 14/20 anonim ***** válasza:
53%

Én Retriever nyakörvvel és 8 méteres Flexivel sétáltatom. Anyum és a család többi tagja hámmal. Én nyakörv párti vagyok, azzal jobban kézbentartható. Biztonságos terepen szabadon engedem, ha jön valaki behívom (kutyákhoz -akiket ismer- póráz nélkül engedem oda). Utcán láb mellett jön, olyan helyeken ahol sok a vadállat pórázon van. Az anyukám hám párti, mert fél hogy kibújik a nyakörvből, és szerinte a hámnál fogva könyebb megtartani, ő nem meri levenni a pórázt ha nem vagyok ott, lehet hogy tényleg nem is menne vissza ha hívná, sajna nem épp következetes. Ha olyan helyre megyünk ahol tömeg van, vagy csak betondzsugel, oda sima 2 méteres szövetpórázt viszünk, ilyenkor a nyakörvre és a hámra is rácsatolom (duplakarabíner).

30 kilós eb.

2019. máj. 27. 19:42
 15/20 anonim ***** válasza:
45%
Az egyiket haltival, a másikat nyakörvvel plusz mindkettőt kiképző pórázzal sétáltatom.
2019. máj. 27. 20:52
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
nyakörv és 2 m-es póráz
2019. máj. 28. 01:56
 17/20 anonim ***** válasza:
94%
Nyakörv és egy 2,5m póráz amit kisebbre lehet csatolni :)
2019. máj. 28. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:
62%

Miért van minden válasz lepontozva???

Ezekben mi NEM hasznos? Ki így, ki úgy dönt, attól függően, hogy milyen környezetben élnek...

2019. máj. 29. 14:28
 19/20 anonim ***** válasza:
33%
Az én kutyám kb. 10 kilós, és hámmal sétáltatom, ugyanis a sétáink többnyire nem csak gyaloglásból állnak, hanem futunk is (ha nem is teljes sétaidőben), ahhoz meg jobb a hám, mint a nyakörv. Nem használok flexi pórázt, ugyancsak a sport miatt, van egy karabinerekkel állítható hosszúságú fix pórázom, és egy rugalmas pórázom, attól függően használom egyiket vagy másikat, hogy a sport eleve tervben van-e (akkor a rugalmassal megyünk), vagy nem tervezzük, csak ad-hoc úgy alakul (akkor a teljesen fix). Egyébként van flexi pórázom is, de nekünk nem vált be. Illetve van egy 5m hosszú kiképzőpórázom is, azt akkor használom, ha tanítani akarom, vagy nem tudunk bemenni zárt futtatóba, de nagyobb teret akarok neki engedni a parkban (nem sétálunk póráz nélkül, vannak kijárós macskák, mostanában hagyják el a fészkeket a madárfiókák, akik még keveset repülnek és a fűben, bokrok aljában lapulnak meg, sok az autó, és sok sofőr nem ismeri az indexet, meg nem is figyelnek a járókelőkre).
2019. máj. 29. 16:50
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Csak érdekelt hogy ki mit használ, de szomorúan látom, hogy valaki lepontozza a válaszokat:( én mindenkinek zöld kezet nyomok, saját döntése hogy mit használ.

2019. máj. 29. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!