Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A 10 hónapos nőstény kutyámnak...

A 10 hónapos nőstény kutyámnak elég furán megnagyobbodott a nemiszerve. Mitől lehet ez? Részletek lent

Figyelt kérdés
10 hónapos bichon havaneseről van szó, olyan furán megnagyobbodott a cucnija mintha egy pávián segge lenne. Nem viselkedik ugy mintha fájna neki valami, ugyan olyan minnt eddig, ma vettem észre rajta, aggódom érte, ha valaki tudja mitől lehet ez akkor írja le kérem
2010. júl. 7. 13:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk tanulsz egykis kulturát .. az nem ártana.
2010. júl. 7. 16:12
 12/19 Akiteki ***** válasza:
100%

Látod, erről beszéltünk. Nagyon sok mindent kellene mg tanulnod.

Ilyenkor örülök, hogy az én gyerekeim nem ilyenek. Meg persze saját nevelés.

2010. júl. 7. 16:30
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk nekem már gyerekkoromban is volt annyi eszem, hogyha gondom volt hívtam anyut, és tanácsot kértem, vagy esetleg önállóan felhívtam az állatorvost. Gondolom, ha a szüleid értenének hozzá, akkor neked is ez lett volna az első dolgod, nyilván egy gyereknek feltűnik, ha kutyatenyésztők a szülei.

Figyelj, kennelnév nélkül szaporítani borzasztóan etikátlan. Arról nem beszélve, hogy ezeknél a párosításoknál mindenféle betegségek elő jöhetnek, amikért nyilván nem tudod felelősséget, ha nem vagy jártas a genetikailag öröklődő betegségek működésében.

Értem én, hogy jó indulatú vagy, de mégiscsak végsősoron rontod az imádott fajtád minőségét, ha ebbe szakértelem nélkül belevágtok.

2010. júl. 7. 17:12
 14/19 Akiteki ***** válasza:
100%

17:12

Kicsit elkapkodtad az olvasást. Nem írta, hogy tenyésztők a szülei. Csak értenek hozzá. Az én gyerekeim 3 évesen elhitték, hogy tudok varázsolni.

Egy tenyésztő családban a gyerek már 5 évesen tudja, mi az a tüzelés és mit kell csinálni.

2010. júl. 7. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Tüzelni fog a kutyus.

Hamarosan megjelennek majd a vércseppek is, ha máshol nem, hát az alvóhelyén majd észreveszed.

Kistestű kutyusoknál nem mindig látványos a vérzés, pláne az első.

A vérzés kezdetétől a 9-20-ik napig óvni kell a kanoktól, mert könnyen megvan a baj.

Üdv.

2010. júl. 7. 17:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
17:22 Pont oda akartam kilyukadni, hogy nyilván nem tenyésztők. Akkor meg nem is szakértők, tehát komoly kétségeim vannak affelől, hogy értenek hozzá. Az, hogy a mi házunkban is születtek régen kiskutyák, meg hogy a kutya egy állat, és a természet majd elintézi, az nem hozzáértés.
2010. júl. 7. 17:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

tudod te mennyi kidobott havanese van???egy csomó képzeld..már sok kölyök is..igazán nincs szükség az ilyen hobbi almokra.

egyébként ha nincs szűrve simán lehet kicsit x lábú(kifelé áll a mellső lábain a mancsa)ami komoly egészségügyi problémákkal jár később és kizárárs jelent a tenyésztésből..

meg ha szeretsz egy fajtát akkor csak megfelelő szőr,anatómia felépítéssel rendelkező,törzskönyves kiállítási kutyával tenyésztesz..

ha pedig valóban tenyésztőtől vetted a kutyát,akkor nem engedi mindenfőle szűrés nélkül,kiállítás nélkül lehozni almot.

sajnos a kutyádra megfelelő szakértelem nélkül nem fognak hasonlítani a kicsik,mivel nem rendelkezel szaporodásbiológiai és öröklődéstani ismeretekkel.ez van.

nekem is havanesem van.nincs törzskönyve,lány.de ivartalanított mivel nekem az a fontos,h a kutyának mi a jó és nem az,h én kiskutyázni akarok.

az ivarralanítással az emlődaganatot megelőzöd ,nem hal bele a szülésbe,nem kap méh petefészekrákot,nem lesz gennyes méhgyulladása stb...

hidd el a kutyának nem öröm egy alom kivcsi felnevelése.

és amúgy ha a kicsik közül 1 is rossz helyre kerül az a te lelkeden szárad.mivel a több 10!!! éves tapasztalattal rendelkező állatvédők se tudják minden esetben kiszűrni a gazdijelölteket,ahol ráadásulivartalanított kutyáról van szó akkor te hogy garantálod,hogy jó helyre kerülnek és nem lesznek agyonelletve???

ez gondold át.

annyi a havanese magyarországon,mint égen a csillag.nem kell feleslegesen több

2010. júl. 7. 20:40
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Természetesen tüzelni fog.

Nem értem hogy ilyen alapvető dolgokat sem tudsz a kutyákról,akkor miért akarsz kölyköket?Nyilván a szüleid is nagyon jól érthetnek az állatokhoz,ha az alapokat sem tudod.

Amúgy feleslegesen válaszolgatunk itt,mert mindenki bunkó,ahogy olvastam,aki felelősségre vonja ezért a kedves kérdezőt,pedig jót akarunk,ha már vettük a fáradságot és válaszoltunk.

2010. júl. 8. 11:08
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat. méginkább köszönöm az ócsároló butának néző kommenteket. most van először kistestű kutyusom. Van egy malamutom TÖRZSKÖNYVES szuka! náluk nem duzzadt meg ennyire mint a kicsinél, még jó h picit megilyedtem! Na de nem fogok veletek "tenyésztőkkel" ...... na mind1. Ja és a kutyusaink mindig jó helyre kerültek szal ... mind1 nem magyarázkodom nektek.
2010. júl. 29. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!