Nem eszi a kutya a száraz tápot, de minden mást igen, mi a teendő? (részletesebben alul)
Figyelt kérdés
6 éves labradorunk van nagyszülőknél. Viszont nem eszi a száraz tápot. Nem mindig tudunk kint lenni, ezért 1x kap tápot egy nap. Valószínűleg mást is kap néha (hiába mondom mamának, hogy a táp az elég neki) . Több fajta tápot kipróbáltam már, mindig próbacsomaggal kezdek, azt meg is eszi mint a villám. Mondom magamban végre szereti, erre megrendelem a 12kg -os kiszerelelést és nem eszi meg. Egész nap ott van és hozzá sem nyúlt. Nyílván, ha éhes megeszi, mert pl. este még ott volt, de reggel már nem. Tápok, amiket eddig kapott: Wolf of wilderness (ez a mostani, próbacsomagból a szarvasosat és a kacsásat pusztította el leghamarabb, most kacsás van neki, következőnek a szarvasosat gondoltam.) Brit Care, Taste of the Wild (bárány, vad, halas), Brit prémium. Nedves tápból meg Animonda (ezt sosem hagyta ott, de mindenhol azt olvastam, hogy a nedvestápok mellé kell a száraz is.) Mit javasoltok? Arra is gondoltam, hogy áttérni nedvestápra és melléje venni szárazat mondjuk egy 3 vagy 6kg-os változatot. Igen tudom, hogy jó minőségű táp mellé nem kell más, de ha egyszer nem eszi meg.. Nem én akartam labradort, én állatmenhelyről szerettem volna. Mindegy, én tanítom én sétáltatom. (Szeretem őt félre ne értsetek, csak leírok mindent.) KIHANGSÚLYOZNÁM itt a téma most a kutyának az eledele mit/mivel vagy hogyan. Eledel márkák/ ajánlás. Árban orijen és társai felejtősek (tehát 16ezer felett nem szeretnék költeni). Zooplustól( de pl. brit care-t azt petissimo-tól) szoktam rendelni. Orijen max, ha kis kiszerelés próbaként. De nem akarok 15ezer felett költeni. Ui.: Belenéztem a szájába megkocogtattam a fogait, hátha gyulladt vagy fáj neki, nem jelezte, hogy fájna neki. (Nyílván ez nem az én dolgom, de gondoltam biztos ad valami reakciót. Ezt a műveletet is csak azért csináltam, mert állítólag meg volt dagadva a pofája, én nem láttam semmit, kutya sem adott jelet, hogy fájna.) Nyílván hívnék állatorvost is, viszont tápon kívül mindent megeszik, szóval nagy baja nincs.2019. máj. 19. 15:10
11/18 anonim válasza:
Kérdező:
Nem jó. Ne kétszer kapjon, hanem este egyszer.Ha 10 percen belül nem eszi meg, akkor következő nap ESTE kapj meg újra. kb. 3 nap múlva már nem lesz gond, meg fogja enni. Szóval napi 1x kapjon, ezt próbáld meg megértetni a nagyival. Semmi baja nem lesz a kutyának, jó pár napig súlyveszteség nélkül viselik az éhezést. Víz viszont mindig legyen előtte!
12/18 A kérdező kommentje:
Esővízért jár hátra (óljától kb. 10 méterre). Rendben, köszönöm!
2019. máj. 20. 11:47
13/18 anonim válasza:
FRISS víz! Lehet, hogy napokig esett az eső, és most van esővíz, de egy nap múlva már az sem friss. Mindig adjatok neki friss vizet. Attól még lehet, hogy az esővizet választja egy darabig, de legyen lehetősége a frisset választani. Egy pár napos poshadt esővíz nem biztos, hogy olyan jó neki.
14/18 anonim válasza:
Az esővíz tele lehet kártékony baktériumokkal, férgekkel, főleg, ha napokat állni hagyják! Jó lenne, ha megértetnéd a nagyszüleiddel, hogy a kutya nem haszonállat és tegyenek ki neki rendes vizet egy tálba (amit maximum naponta cserélnek), lehetőleg esőtől védett helyre.
15/18 A kérdező kommentje:
Van neki friss kút víz, de mit csináljak, ha nem azt választja? Plusz hiába mondom meg nekik, megkapom, hogy "túl sokat foglalkozol a kutyával". Én a legjobbat választom a kutyának, de ezt elmondani másnak, aki nem akarja megérteni, nehéz. Egyébként az előző kutyájuk 18 évet élt (valamilyen keverék, úgy lett befogadva). Csak maradékon (ekkor még főzött a mamám, szóval jó kaját kapott), semmi táp, csontok, sőt olcsóbb fajta konzerv és szalámi néha. És emiatt nem akarják megérteni, hogy mi jó és mi nem jó a kutyának. Én így távolról megmondtam mindenkinek, hogy ne adjanak neki. Tál el, este megkap, addig semmi. Ez fél perces munka. Ha erre nem képesek, akkor mit tudok csinálni? Semmit.
2019. máj. 20. 19:00
16/18 A kérdező kommentje:
Fejlemény: Este lett neki odaadva a táp, meg is ette.
2019. máj. 20. 21:50
17/18 anonim válasza:
Na ugye :)
Így már talán a nagyszüleid is belátják, hogy nem hülye a kutya, csak válogat. Nem fog éhen halni ha visszavesztek a terülj terülj asztalkámból.
18/18 A kérdező kommentje:
Igen, bár állítólag nem ette meg mindet, de már ez is jó jel. Még párszor elmondom nekik, hogy de igenis így kell. :) Köszönöm szépen a válaszokat!
2019. máj. 21. 00:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!