Kutyusnak főzve vagy nyersen adjunk csirke-farhátat?
Farhátat sehogy, nagy téveszme ez is.
Nulla hús van rajta, tiszta szilánk, éles csontok.
Ha olcsó kell, akkor inkább csirkelábat adj neki megfőzve.
Ahogy a hármas mondta. Sehogy, nem jó semmire. Kizárólagos tápláléknak pedig végképp ne (csak reménykedni tudok, hogy ez senkinek nem jutott eszébe).
Kettes, kifejtenéd, hogy mégis mire gondolsz? Leírtad, hogy mindenképpen(!) nyersen, aztán azzal indokoltál, hogy jobban szeretik? Ezen az érven haladva a kutyám a Pedigree-t preferálja a Carnilove-val szemben, és az én ágyamat preferálja a sajátja helyett.
Igazából a farhát mehet neki nyersen...
Comb viszont nem, mivel tartócsontot nem adunk sem főzve, sem nyersen.
A farháton egyébként rengeteg hús van.
Van kutyànk, egy puli.
Szokott kapni mit tudom én húsoscsontot, de úgy, hogy húslevesben megfőtt, csirkecombnak a csontjàt, szóval amikről mi leesszük a húst, ő örül a csontnak.
Holnap pl körömpörkölt lesz csülökkel, nagy lesz az öröm :)
Én nyersen csak azért nem merem adni, ha ne adj ég lenne valami baci a húsban, az ugye hôkezelve elpusztul.
Érdekes, pont ezzel kapcsolatban akartam kérdést írni, mi az istenért szereti jobban a kutyànk a hàzikosztot mint bàrmelyik fajta kutyakajàt...Ez pàromnak is rejtély, de amint kap valami hàzikosztot, az egész udvart körbefutja örömében.
Na mindegy, ő tudja.
Kérdező, én tényleg csak főzve merem adni neki a húst.
De biztos vannak itt akik 100x jobban értenek ehhez.
A csont miatt csak nyersen ajánlják, így elvileg biztonságosan emészthető nekik (ez lenne az alapvetés). Egyébként meg sok kutya kapja rendszeresen a főtt csontokat, és sokuknak nincs egész életében baja tőle, de sokuknak meg van, sőt, a nyers csont is kifoghat a kutyákon, vannak köztük, akik még azt is rosszul emésztik, és végül műteni kell.
Én kölyökkortól gond nélkül, párolva adom (úgy, hogy folyós véres, nyers a közepe, azaz a csont is, de kívül folyós a zsír, egyszerűen mert így a legkapósabb nekik).
Ugyan nem én tettem fel a kérdést, de ha màr így alakult, akkor köszönöm azoknak akik hozzàszóltak, megfogadom a tanàcsot.
Üdv: a pulis nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!