Komolyan képesek egyesek megvenni a yorkit 60-100 ezer forintokért, ahelyett, h bemenne egy menhelyre és elvinne egy szerencsétlen sorsú, szeretetre éhes kutyát ingyen?
Én ezt nem értem. Mindenki odavan, h jaj yorki így, jaj yorki úgy (én speciel elve azt gondolom, h az NEM kutya, de nem akarok senkit megsérteni, ez vmi cuki kis házikedvenc, vmi hobbyállat, de nem kutya)
És az meg már teljesen elszörnyeszt, amikor vki agyon kényezteti a kis yorkiját, mert ruhácskákat aggat rá, és táskában hordja, szegény állat mit gondolhat? sztem az ilyen emberek gyermeket látnak ebben az állatban, esetleg egy gyermeket próbálnak pótolni vele...
na mind1, nem ez a lényeg, szal RENGETEG sanyarú sorsú korcs kutya lakik menhelyen, a legtöbb menhely már kénytelen visszautasítani a kutyákat, mert nincs se kaja, se pénz, se hely neki
nem lenne egyszerűbb bemenni oda, és legalább egyet kimenekíteni onnan, és hazavinni?
persze, megértem, h hozzám hasonlóan mások is lehetnek úgy, h bemennek egy menhelyre és legszívesebben az összes kutyát hazavinnék, mert sajnálják őket, na de mégis...
ha az a sok ember, aki kihajít az ablakon 100ezreket egy ilyen "kutyára", inkább bemenne egy menhelyre, és elvinne egy korcsot, sokkal jobban járna mindenki!
ez nem esik le senkinek?
Hát én egy ideig szerettem volna Yorkit. Úgy döntöttem nem kell 100-120 ezerért, inkább kimentek egyet a menhelyről. Felmentem a menhelyek honlapjára és egy, azaz 1 DB Yorkit találtam a 15-20 menhelyen összesen, aki 12 éves, öreg, rozoga, nem mozognak a hátsó lábai és a pulykán kívül mindenre allergiás, plusz nincsenek fogai, ezért csak pépeset ehet. Ráadás, hogy valami extra bőrbetegsége van, ezért hullik a szőre és egész nap vakarózik. Bocs, hogy nem hoztam haza ezt a négy lábon járó "tévedést", mert nincs időm ápolgatni egy félhalott kutyát iskola és munka mellett. Nem azokat kell "bántani", akik nem hozzák haza a "véletlen" született kutyákat a menhelyről, hanem azokat, akik miatt ezek a beteg kutyák megszületnek. Pl: szaporítók.
Az pedig, hogy a Yorki divatkutya lett nem a kutya hibája. Hanem az embereké.
22:50
na, itt van, veled egyet értek, teljesen igazad van! nem is tudok már mit hozzáfűzni, olyan jól leírtad!
egyértelmű, h a menhelyi kutyák hálásabbak, jobban tudnak szeretni, az első pillanattól
és van aki, nem azért akar kutyát, mert tenyészti, v versenyre megy vele, mittomén, hanem családba, házi kedvencnek! namost, nem jobb lenne egy hobbykutyát inkább menhelyről hazavinni?
persze, mit várok én, nem válthatom meg a világot...
am 22:50 sztem te egy rendkívül aranyos gyerek vagy, nagyon ...nem is tudom, megkedveltelek, mire végigolvastam, hány éves vagy? (ha nem baj, h kérdem)
jó, igen, kutya, mert szeretem őket, nem tehet róla szegény, h sztem ronda, de ha hozzám vágnának egy ilyen kutyát, h "gondozd!" imádnám és szeretném, de nem kapatnám el
persze, h kutya, de azért kis különbség van a díjakat nyert kutya, esetleg az őrzővédő kutya és a yorki között, akár két külön faj is lehetne
Az vagyok, aki a korcson akadt fenn.
Igen, ezen kiakadok. Nekem sem yorkim, vagy egyéb divatkutyám van, még csak nem is fajtiszták. De NEM KORCSOK. Aranyos kis keverékek. Esetleg még azt mondanád, hogy sarkoncsinált. De korcs..pfff...én ilyet még csak olyantól hallottam, aki nem szereti az állatokat.
Akkor ha elpusztul az egyik kutyád, gondolom majd azt mondod rá: megdöglött...:S
Az ilyen embereket úgy hasba rúgnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!