Kutyának miért nem jó a főtt csontos hús?
Mert megváltozik a szerkezete a hőtől és úgy törik, hogy fulladást okozhat, illetve szúrhat... Igazából tartócsontot nem szabad sem nyersen, sem főzve adni, amúgy.
Persze gyakorlatban meg olyan ez, hogy akár főtt csontokkal is etetheted X éven keresztül és nem lesz baja, de a kockázat azért ott van.
Más kutya meg elősőre bekrepál tőle szegény.
Szóval a probléma nem garantált, de nem éri meg kisérletezni, kockázatni...
Mennyire gyakori, hogy a csont-szilánk a torkán akad?
Esetleg fajta-függő is lehet?
A berni pásztorok pl "érzékenyebbek" rá, vagy csak mi voltunk balszerencsések. A kutyánk belebetegedett, a szomszéd berni pásztor meg majdnem meg is halt. Elég kicsi voltam még, de emlékszem, hogy komoly kezelést kapott.
A bichonommal inkább nem is kísérleteztem. Ha főzök neki, lekapargatom a husit a csontról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!