Ennyi idő után elhozhatom az állatmenhelyről a kuvaszt?
Karantén idő is van + gazda is keresheti 14 napig (aztán hogy hogy igazolja chip meg oltási könyv nélkül, az egy másik kérdés... na meg fizetnie is kell a karanténozásért).
De még ezen felül is felelős hely biztos nem adja ki, úgy hogy ne győződött volna meg arról, hogy a kutyával minden rendebn (nem szívférges, ha igen, akkor kezelni kell + hogy nem félelmi agressziós-e).
Na meg jobb helyeken megkövetelik, hogy a leendő gazdi többször is meglátogassa a kiszemlet kutyit. Ivartalanítást is inkább hivatalból intézik, kivéve kölyök kutyák esetén mert túl sokan nem tartják be amit vállaltak.
Ettől függetlenül jelentkezhetsz már most, de minden bizonnyal várnod kell rá. Ráadásul jobb helyeken nem a bejelentkezés sorrendje számít, hanem a gazdával való kompatibilitás.)
"Köszönöm a gyors válaszokat! Privátban is írt már egy válaszoló, hogy keressem fel a menhelyet és beszéljem meg velük. Ezt is fogom tenni! Szerintetek ha nem adják rögtön örökbe, akkor arra lenne lehetőség, hogy a kutyus összes költségét én fizessem addig, amíg ott van? És, hogy külön állatorvos vizsgálja meg a kutyát? Van ugyanis egy állatorvos ismerősöm, és ha elhozom majd a kutyát ő hozzá fogom vinni mindig."
Így igaz! Ha ennyire szeretnéd a kuvaszt, akkor mihamarabb foglald le, hogy te legyél az érdeklődők közül az első. A foglalás ugye még nem jelenti azt, hogy el is viszed (meggondolhatod magad), de ha te vagy az első, akkor veled fognak először egyeztetni az örökbefogadást illetően.
A költségeket pedig szerintem hülyeség lenne fizetned, mert lehet olyan betegsége van, ami miatt mégsem jó nektek és akkor feleslegesen kidobtad az ablakon a pénzt. Értem én, hogy a menhely sem dúsgazdag, de szerintem hagyd rájuk ezt, ha végül elhozod, akkor úgyis kérni fognak majd adományt.
Esetleg ha az a kutya nem jön össze, itt vannak még:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!