Mit javasoltok a kutyámnak kullancs ellen?
Sose volt benne, de bakker bennem se... erre ma kb. szívbajt kaptam amikor észrevettem magamban... és igazából nem nagyon jártam olyan helyen, kertes házban élek szóval ez a leggyanúsabb.
A kutyámnak is kéne valami, ne másszon bele is ilyen a nyomorult féreg. 12 éves, jó nagy bundájú keverék, 21 kg.
Bizony nagyon kell a kutyának, mert rengeteg a fertőző kullancs.
Én cseppeket használtam, de sokan mondják, hogy az már kevés. Van, aki kombinálja a cseppeket nyakörvvel, de állítólag a leghatékonyabb a szájon át adható tabletta. És van, aki mindegyiket alkalmazza egyszerre.
A nyakörvek nem váltak be(foresto, scalibor, kiltix), a spotok az ígért 4 hét helyett 3-ig teljesítették a teljes védelmet, Bravectóval és Nexguard spectrával pedig volt, hogy ráhúztam még pár hetet és akkor se ment bele semmi...
Még 5-6 éve kipróbáltuk az ultrahangos kullancsriasztót is, nagyon meglepődtem, de tényleg nem ment egy kullancs se a kutyámba, viszont szeretem cserélgetni a hámokat, nyakörveket és gyakran mentünk vízközelbe, így inkább másik megoldást kerestünk. Ilyen kis cuccot lehet kapni embereknek is, kb akkora, mint egy kulcs, szerintem érdemes beszerezni, ha parázós vagy.
Köszönöm a válaszokat!
A Foresto nyakörvön meg az Advantixon gondolkodtam, de a nyakörvektől simán megszabadul ha úgy tartja kedve (addig piszkálja, amíg ki nem csatolja, tehát nem csak kibújik belőle), az Advantixról mi a véleményetek? Azok úgy tudom cseppek. Ezekre a maradék tavaszi hónapokra és nyárra kellene. Télen úgyis bent tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!