Kutyakozmetikushoz problémás kutyát?
#9! Na pont ez a baj! Teljesen más habitusú és igényű kutyát notórikusan ugyanolyan nevelés és foglalkozás mellett persze, hogy mást fognak mutatni! A kutya igényeihez mérten kell nevelni, nem pedig úgy, ahogy a másik kutyát!
De vissza a feladónak: ha nem értesz a kutyákhoz és nem vagy képes felelős gazda lenni, miért vagy itt?
És egy városban, családban tartott kutya nem lehet agresszív! Ez mindig, minden esetben a gazda mulasztása! Ha olyan fajtád van, ahol tudos, hogy ez előjöhet, akkor rámész a szocializációra már egész kis korban! És nem a kezedet tárod szét, hogy "ilyen ez a kutya, az ő hibája!" És nem veszélyeztetsz másokat, még a kutyakozmetikust sem!
67 éves vagyok, 14 éves korom óta van kutyám, sőt kutyáim.
Dacára annak, hogy soha nem mentem kutyát vásárolni, mindig az élet hozta őket nekem, SOHA nem volt probléma a kutyáimmal. Nem voltak agresszívek, kölcsönösen ismertük egymás gondolatait, úgy, hogy életemben még egyszer nem ütöttem meg egyiket sem, még összetekert újsággal sem.
A kutyaéletkor legvégső határáig - sőt sokszor még azon túl is - élnek nálam, kinti-benti kutyaként.
Minden kutyám amelyik rászorult, kozmetikázva volt különösebb dráma nélkül, tehát ha a népes csapatból van egy az 50 év alatt aki ezt nem különösebben szereti, de egyébként semmi gond vele, nem vonnám le azt a tanulságot, hogy neveletlen és én nem értek a kutyákhoz. Még csak a foglalkozás "hiányára" sem foghatja senki, mert ha a világon mindenki csak 10%-át tenné a kutyákért mint én/mi, akkor egész más lenne a világ képe.
Majd ha te is elmondhatod ezt magadról, akkor elbeszélgethetünk a kutyákról és a kritikádról!
A 16-os látszik a 0-ra gyúr!:D
Még véletlenül sem a Kérdezőnek szól a válasza, ki kiírta kérdésben, hogy problémás a kutyája a kozmetikusnál.:) Amivel egyáltalán nincs gond, a kutyák általában utálják.
Ha esetleg rám gondoltál (én vagyok a 67 éves) nem én írtam azt a választ. Hogy stílusos legyek, "Nem csak egy tarka kutya van a világon!"! Nem éreztem szükségét itt tovább nyelvelni, mert úgy gondolom, hogy már mindent elmondtam.
És ezzel részemről a téma le van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!