Rottweiler tenyésztő? Megbízható, jó tenyésztőket keresek, várnék tippeket! Még nem aktuális a kutyavásárlás, de szeretném elkezdeni a tenyésztők meglátogatását. Néztem a neten, de szeretnék szűrni, ha van tapasztalata valakinek.
Egy kis infó:
Ha kiskutyát szeretnél tenyésztőtől fel kell iratkozni a várólistára mert a jó tenyésztőknél az is van.Ami azt jelenti hogy ebből idén kutya nem lesz,de lehet még jövő évben sem ha sokan jelentkeztek hozzá!Nem úgy megy hogy gondolok egyet és hopp itt is van a kutya!Egy jó tenyésztő aki lelkiismeretesen végzi a munkáját az nem adja olcsón a kutyáját és ugye az idő.
Egyébként és a Bükkalja rott kenelt ajánom!Nekem tőlük van a 3éves kiskutyám és eddig orvost csak oltások miatt látott!
Köszönöm a választ. Ez olyan 2-3 év múlva lesz aktuális legkorábban, ezért gondoltam, hogy először nézelődök, szűkítek, majd feliratkozom.
Nekem fontos lenne az is, hogy át tudjuk beszélni, mik a preferenciáim, mit tudnék és szeretnék neki nyújtani, milyen az életvitelünk, hogyan képzeljük vele az együttélést. Tehát olyat keresek, akik figyelik a kiskutyákat az elejétől fogva, stb. Érted mire gondolok...
Akkor sem lennék megsértődve, ha konkrétan eljönne hozzánk háztűznézőbe, hogy hová fog kerülni a kutya. :) Tudom, ez nem túl reális gondolat.
Megnézem akkor őket is, eddig a Sirocco kennel volt szimpi. Ha esetleg erről valaki tud valamit.
Még egy kis adalék:
Nem szeretnék tenyészteni, tehát a tenyésztő megbízhatóságának alappillére nálam, hogy ez esetben kizárólag ivartalanítási kötelezettséggel adjon el kutyát.
Nem munkakutyának szánom, tehát nem kell, hogy munkavonalú legyen. Természetesen ettől függetlenül dolgoznék vele, de csak hobbi szinten, versenyekre sem szeretném hordani. ÖV-t is csak alapszinten szeretném vele elsajátítani, tehát nem baj, ha nem kifejezetten "kemény vonalas".
Az a tervem, hogy kutyaovi-kutyasuli közben/után elvégeznék jómagam egy kutyakiképző tanfolyamot, ahová vele mehetek majd gyakorlatra.
Nagyjából ezek az elképzelések.
De jó, akkor jó irányba haladok, ha a Siroccot kiszúrtam. Megnézem még azokat is, amiket még ajánlottatok.
Nekem is fontos lenne, ha alaposan kikérdeznek majd, és át tudunk beszélni mindent. Mindenképpen szeretném kiszűrni a tenyésztőként bejegyzett, de gyakorlatilag szaporítóként üzemelőket. Sajnos ilyen is van.
Nem első kutya lenne, van kutyás tapasztalat.
Azt viszont mindenképp megfogadom, hogy feliratkozok 2-3 tenyésztőnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!