Mennyibe kerül egy fajtatiszta ónémetjuhász vagy németjuhász kiskutya?
Pontosan. Az a baj, hogy azt hiszik sokan, hogy csak mert úgymond fajtatiszta a kutya, akkor az biztosan jobb, mint egy ilyen-olyan, ki tudja mit, honnan örökölt keverék.
És megveszik szaporítótól, mert az olcsóbb, de innentől kezdve ugyanaz a zsákbamacska, mint egy menhelyről kihozott keverék kutty.
Régóta szeretnék egy rotit, de mostantól vagyok abban a helyzetben, hogy probléma nélkül kiperkáljak érte 200 ezret, tehát mostantól gondolok rá komolyan. Jelenleg van 2 idős kutyánk, nem akarunk most mellé egy kölyköt, akivel még hatványozottabban kell foglalkozni mert az már nagy falat lenne, de a tervet az anyagi okok nem hiúsítják meg.
Ha amolyan foghúzós ügy letenni 150 ezret egy kutyáért, akkor nem kéne erőltetni.
Akkor mondjátok már meg nekem ha ilyen szörnyű a helyzet akkor a rendőrségnél miért nem alapfeltétel a törzskönyves kutya?
Sokan akik csak munkára szaporitanak németjuhászt (mert ez bizonyos embereknek csak szaporitás) miért nem foglalkoznak törzskönyvvel?
Nekem az a tapasztalatom hogy ha a szülők megtekinthetőek(nincs ott millió másik kutya,csak az a kettő jó esetben) és egyenes a hátuk erősebb csontozatuak akkor meglehet őket venni!
Ha ordas a színuk az még jobb
Nekem volt már pár németjuhászom eddig még nem nyultam bele
De láttam már kígyó módjára tekeredő németjucit is nem egy jó látvány
De hát köszönet érte a fajtagazdának.....
Egy csomó fajtát pont a tenyésztők tettek tönkre, akik szépségre szelektáltak, beltenyésztették. Pl ír szetter, mopsz, francia bulldog... és igen, a németjuhász se az már ami volt. Ez a kiállításra tenyésztés átka, meg hogy "szabványosítják" a kutyákat.
Én vennék jófogásról kutyát, arra az egyre vigyáznék csak nagyon, hogy ne kutyagyárból vegyem (ahol millió kutyát zsúfolnak össze, és elletik őket), hanem csak ha valakinek megkölykezett a kutyája, és ingyen adja. Megnézném a szülőket hogy azokat hogy tartják. Na meg oltva, féregtelenítve venném (megfizetve a költségeket- de nem 250 ezret!)
Kedves Kérdező!
Ne szomorkodj. Tudom most sokan elítélnek, de akkor is elmondom...
...szóval 2 hete vettünk egy 8 hetes német juhászkutya kölyköt. És bizony nem tenyésztőtől, hanem egy volt rendőrtől. A kiskutyánk apukája rendőrkutya volt. Láttam a háznál ahonnan vettük. Ritka gyönyörű kutya. Az anyukája pedig szintén egy szép lánykutya, azt is láttam.
Első héten a kiskutyánk, ül-fekszik, pacsit ad, most a második héten már fekvésből kuszik is. Utóbbit többnyire csak jutalomfalattal érem el, de megteszi. Rendkívül okos, figyel rám-hallgat rám, pedig még nagyon kölyök ugye?! :) Rengeteget játszok és foglalkozok vele, imádja az egész család.
És nagyon olcsón vettük, oltva féregtelenítve. Azóta kapott oltást, pénteken pedig ismét kap egyet. Állatorvossal mindent megbeszélünk és nem tudom másoknál mit mondd, de a mi kiskutyánkat nagyon megdícsérte, hogy ritka szép. Kérdezte is, honnan vettük.
Szóval tényleg ne keseredj el, vegyél nyugodtan olyan helyről, ahol pl a kiskutya szülei jelen vannak. Nem versenyre akarod gondolom hordani stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!