Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális, hogy szomorúnak...

Normális, hogy szomorúnak tűnik a kutyám nélkülem?

Figyelt kérdés
Két napra el kellett utaznom, otthon hagytam testvéremnél, akivel egy háztartásban lakunk.Ma hívott fel, hogy nem olyan a kutya mint szokott lenni, inaktívabb és nem annyira motiválható. Sokat szoktam vele foglalkozni, még nem volt olyan hogy ennyi időre egyedül hagytam volna. A munkába járásosomat megszokta, szóval ezzel nincs gond. Vagy talán ez is mégis szeparációs szorongás lenne? Vagy normális ez?
2019. ápr. 22. 18:46
 1/2 A kérdező kommentje:
3 hónapja fogadtam örökbe, és az első este amikor hozzánk került egyáltalán nem mutatott ilyen "szomorúságot" amikor elhoztuk az előző gazdiktól.6 évet volt ott. Ezért sem értem, betegség csak nem lehet, voltunk állatorvosnál is nemrég. Legalábbis remélem, nem az áll a háttérben.
2019. ápr. 22. 18:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy normális-e, de van, hogy a gazda távolléte miatt kedvetlen. A mi kutyánk is ilyen. Vele viszont volt olyan, hogy nem csak keveset mozgott, hanem enni sem nagyon evett (alapból jó étvágyú), elvitték állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy megfázott, de nem lett komoly baja. Nála bonyolítja a képet, hogy már nagyon öreg.

Kérd meg a tesódat, hogy figyelje tovább a kutyátokat: étvágy, hajlandó-e egyáltalán játszani, nem száraz-e az orra (lázas-e)! Látatlanban azt mondanám, hogy nem szokta meg a kutyátok, hogy ilyen sok időt távol vagy. Okos állatok, a mienk még azt is megkülönbözteti, hogy a utcai holmiban megyünk-e el vagy kirándulós ruhában, nagy zsákkal. Előbbit mérsékelt farkcsóválással tudomásul veszi, utóbbinál "méltatlankodik".

2019. ápr. 23. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!