Kiskutya szoktatása bentre?
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a 12 hetes törpe spiccemhez. 9 hetesen hoztuk haza kinti és benti kutyának egyaránt. Bent eddig nem sokat volt, este is kint aludt. A héten nagyon lehűlt a levegő, éjszaka 6-5 fok van és sajnálom kint hagyni estére. Ezért behoztam estére a házba és a fürdőszobába tettem, ami itt van mellettem de elkerítettem az ajtót, hogy ne tudjon kijönni mert félek hogy oda pisil valahova. Vettem neki kutyapelenkát és az alá egy tálca félét de még nem sikerült oda végeznie a dolgát. Mikor láttam rajta hogy pisilnie kell rá tettem a pelenkás de leugrott róla. Hogyan szoktassam rá hogy oda végezze a dolgát? És megoldható ez így hogy bent is és kint is legyen a kutya? Mikor behozom és pisilnie kell mindig lemegy a lépcsőn mert azelőtt kivittem az udvarra és ki akar menni. De nem csak akkor mikor a dolgát végezné hanem amúgy is. Hogyan szoktassam meg vele a bent létet?
Nem értek egyet. Hozzánk 8 hetesen került a kutyusunk és kutyapelenkát használtunk (panellakás, 10. emelet). Kapásból arra végezte a dolgát, tanítani sem kellett, pisi és kaki is mindig a pelenkára ment. Baleset csak egyszer volt, akkor a lábtörlőre sikerült.
Aztán mikor már lehetett sétálni vinni (megvoltak az oltások), akkor ha odalent végezte a dolgát, akkor klikker, dícséret és jutalomfalat. Egy darabig még lent volt a pelenka és használta is, de elég gyorsan megtanulta, hogy lent kell elvégeznie a dolgát. Aztán mikor már 2 napig nem nyúlt a pelenkához, akkor fel lett szedve és azóta minden rendben van. Ez 8 hónaposan volt, de érzésem szerint akár hamarabb is fel lehetett volna szedni a pelenkát. Teljesen szobatiszta lett, semmi baleset nem volt azóta sem (most egy éves a kutyus).
Szóval szerintem a pelenka egy jó, de csak átmeneti megoldás. Akkor hasznos, ha nap közben bent van a kutyus, de nem tudsz ott lenni vele, hogy kiengedd ha pisilnie kell, mert dolgozol.
Aki leszólja a pelenkát, nem tudom, miért gondolja, hogy otthagyom a pelenkán a kakit? Amint észre vettem, természetesen lehúztam a WC-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!