Ha szeretnék venni egy nagyon szép fajtatiszta kutyát, hogyan vehetem meg olcsóbban?
Segítsetek, kérlek! Nem konkrétan a fajtáról van szó. Viszont felmerült a kérdés itthon is, hogy ha vennénk x kutyát, amely fajtatiszta, de nem kellene, hogy törzskönyvezett legyen, akkor olcsóbban kapnánk meg? (feltételezem, igen, de nem vagyok biztos benne). Sajnos nem értek a dolognak ehhez a részéhez!
Illetve, ha fajtatiszta kutyát vennénk, de vannak hibái (szín, forma, stb.), akkor is olcsóbban ideadnák, ugye?
Mellesleg nem érdekel, ha lennének ilyen hibái, nem kiállításra venném.
Továbbá, mik a hátrányai, ha törzskönyv nélkül vesszük meg?

Igen, értem. Köszönöm!
Mellesleg, hogy a félreértéseket elkerüljük!!! Tudom, hogy sokan hepciáskodnak azon, ha valaki fajtatiszta kutyát szeretne, akkor az már nem is a kutyákat szereti igazán...
Nekem születésem óta van a családunkban kutyám, kivétel nélkül édes, keverék, imádni való kutyák.
Kiskutyám 3 hónapja halt meg kullancs miatt.
Most szeretnék egy nagyon szép fajtatisztát, akit ugyanúgy szeretnénk, ugyanúgy gondoznánk, de sajnos a pénz beleszól. Nem a divat miatt nem szeretnék most keveréket.
Ennyit akartam még.
Kérlek, a kérdésekre válaszoljatok, ha tudtok!:)

Persze szaporítótól vehetsz 10-20-30-40-50ezer stb. forintokért kutyát.. hiszen minek is a törzskönyv ugye? Nem véletlenül találták ki! Ez olyan mint az anyakönyvi kivonat.. Ha meg szaporítótól veszel törzskönyv nélkül akkor:
1. Hivatalosan nem minősül fajtatisztának csak xy fajta jellegű keverékének
2. A szaporítótól vett kutyák legtöbb esetben betegek vagy keverékek, hiszen a szüleik nincsenek szűrve betegségekre.
3. Az orvosi költségek olyanokra rúghatnak, hogy a gatyád is rámegy!
Ha most nincs 100-120ezer forintotok egy kutyára akkor a később előfordulható betegségek kezelési költségét miből fogjátok kifizetni? Egy kutya vásárlása nem életbevágó dolog.. Inkább gyűjtsd a pénzt és vegyél jó helyről kutyát! A színhibád és esetlegi szépséghibás kutyákat amik esetleg előfordulnak egy alomban, ott is megkapod olcsóbban! És ne haragudj de én azt mondom, ha valaki nem képes kivárni míg összejön a pénz és szaporítótól akarja olcsón megvenni, annak nincs joga fajtatiszta kutyához! Hiszen támogatja a szaporítókat és rontja a fajtát.

AZ egyik ismerősöm spániel tenyésztő, szűret, meg minden, de egyszer volt olyan, hogy a kölykei színhibásak lettek, két kutya összehozása olyan színt eredményezett, ami a világon nincsen (fekete-arany-csokoládé, össze-vissza), pedig külföldön fedeztetett, és 1 évig készült az alomra! Azokat a kölyköket, hiába fektetett bele annyit, 20000Ft-ért adta el.
Én azt javaslom, érdeklődj nyugodtan tenyésztőknél, nézd az eladó kiskutyás lapokat, biztosan fogsz találni neked megfelelő kiskutyát, csak az egészségre figyelj oda!

Én tudom, hogy milyen kutyáról van szó...:):)
Kedves flegma hozzászóló!:) Nem igazán tudod te azt, hogy mi miért és hogyan akarunk kutyát vásárolni, minden esetre köszönöm a kedves megjegyzéseket.:)
Több választ nem is várok, elég is volt.

Értem, köszönöm szépen!
Mellesleg nem szaporítótól akarok kutyát vásárolni, ennyi eszem nekem is van... Híres magyarországi tenyésztőktől akarok vásárolni, mindössze annyi volt a kérdés, hogy hogyan kaphatom meg olcsóbban, és pont. Senki nem mondta, hogy drágábban nem fogom megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!