Hosszúszőrű keverék kutyát lenyírnátok?
2 rétegű bundája van a kutyámnak, én sem akartam nyírni őt, reggel és este fésültem szegényt, kapott vizes törölközőt, jégakkut, kintre kutyamedencét, de semmit sem ért egyik sem. Szinte hörögve vette a levegőt, olyan melege volt. Hagytam neki 2 nyarat, hogy hátha hozzászokik, hátha csak azért van, mert még fiatal és nem állt be a dolog, ugyanúgy szenvedett. Nem hagyhattam hónapokon át kínlódni szerencsétlent, egyszer késő májusban levágattuk neki. Hát, megváltás. Nem fázik, de melege sincs annyira, nem szenved a kutya. Még így is szokott az árnyékos oldali bokor alá kuckót ásni magának, ha beüt a kánikula. Kinti-benti, akkor jön és megy, amikor akar amúgy is, de szeptember végére mindig visszanő neki szépen, decemberben már simán fetreng a hóban, mintha sose lett volna levágva a bunda.
Elméletileg nem szabadna, nem is akartam, de nálunk a gyakorlat mást bizonyított. A kutya egészséges, boldog, amúgy pedig gyönyörű. Ha megszól most emiatt bárki, akkor megszól, nem állok le vitázni. Én tudom, hogy nálunk ő családtag, azt meg nem szokás hagyni szenvedni.
Mi is minden évben tavasszal lenyíratjuk mindkét hosszúszőrű kutyánkat.
Télire kinő a bundájuk és semmi bajuk.
Lehet, hogy valami versenyre készülő fajkutyánál necces, de én speciel még különbséget sem látok a szőrüknél.
A differencia összesen annyi, hogy nyáron istenien érzik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!