Nehéz ügy. Egyrészt jó, másrészt meg hülyeség.
Azért jó, mert sokan azért vesznek ,,harci kutyát"( hogy utálom ezt a kifejezést, olyan nincs hogy harci kutya! Csak az ostoba emberek nevelik harciassá!) hogy menők lehessenek vele, hogy kemény csávónak tűnjenek, aztán meg nevelni azt nem tudják, a kutya nem engedelmeskedik, és kész a baj.
Viszont, azért hülyeség, mert mi alapján kerül fel egy kutya erre a listára? Egy chihuahua is lehet harcias,(oké, az ember torkát nem tudja átharapni) és őrült, ha rosszul nevelik. Ennyi erővel minden fajtát fel lehetne tenni erre a listára, ami képes arra, hogy komolyan megharapjon egy embert . Vagyis, az összes közepes, nagy és óriás termetű kutyához kéne akkor kutyajogsi.
Na most a listán: rottweiler? Mint veszélyes harci kutya? Ne röhögtessenek már. Barátságos, kedves kutyus, persze csak megfelelő neveléssel. Tudom, nekünk is volt.
Meg a bullmasztiff?
Aki ezt a listát írta, látott már kutyát életében? Vagy csak rábökött ,azokra a nagytestű kutyákra, amik az ostoba gazdák miatt, néha csúnyán megharapnak valakit.
Én már pit bull kutyát is láttam már békésnek, és barátságosnak. Na és mi van a nagy testű keverékkel? Azokra nem vonatkozik?
Szóval ez a bajom ezzel ,hogy az egy dolog, hogy sok a felelőtlen gazdi, aki nem ért a kutyájához.
De jogszabály hozók sem értenek!

Teljesen egyetértek vele !!!
Viszont azokat a gazdikat sajnálom akiknek nem divatból vagy arcoskodásból van esetleg amstaff-juk vagy pitt-jük. Itt ahol én lakok sajnos 1 amstaff miatt (kb 10 kutyát intézett már el és pár embert is, mégsincs rajta SOHA szájkosár és szabadon is lófrál néha:O) az összeset egy kalap alá veszik.
Sztem gyönyörűek ezek a kutyák, tekintélyparancsolóak. Semmi bajom sincs a harcikutyákkal. Nagy álmom egy boxer, ha elköltöztem itthonról lesz is :D Nagyon tetszenek a staffordshire bullterrierek is, és majdnem az összes harcikutyának titulált fajta.
Egy bajom van, de az is inkább a gazdikkal. Sok ember csak hobbiból, nagyzolásból vesz harcikutyát. Ráadásul sokan első kutyának. Azt sem tudják h mire hogyan reagálhat a kutya, azt hiszik h majd mindent magától megtanul a kutya. Nem tanítják, nem is járatják iskolába (tisztelet a kivételnek tényleg).
A vicc ebben az egészben h ahol én lakok, kb 5 perc a kutyafuttató, az említett amstaff itt lófrál állandóan és én fogom meg a 7 kg-s shih-tzu-mat??? Kérdem én h az ilyen embernek h lehet megengedni h egy ilyen erős kutyája legyen???
Elnézést kérek azoktól a gazdiktól akik tényleg szívvel-lélekkel nevelik a kutyájukat!!!

Ez már volt korábban is, volt egy ikk egy kutyás újságban vagy 1-2 éve, h külföldön nem tom hol veszélyes fajták gazdi-vizsgáján voltak és arról szólt a cikk, mit kellett csinálni, ki ment át...stb.
Jó ötlet, de aki megcsinálja, utána az is ugyanúgy vadíthatja a kutyáját ha akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!