Mikor viszitek setalni egy nap a kutyaitokat?
Marmint hanyszor es kb mikor?
Fajtat es kort is irjatok legyszi.
Nagyon koszonom
4 éves labrador-vizsla mix és 2 éves német dog-cane corso mix. Panelkutyák. Reggel fél óra biciklis futással kezdünk, majd kiérve egy üres mezőre szabad játék, futkározás, birkózás, majd amikor a dogom elfáradt a labi még labda után rohangál(néha a dog is beszáll). Ez 1 óra, aztán onnan biciklivel gyors tempóban haza és akkor (fogjuk rá) kifekszenek. Kajcsi és délutánig elvannak. Délután mindig egy rövidebb séta van, 2 előtt vagy után(műszaktól függ), 15perc. Ha nem du-os vagyok, akkor 18-tól 21-ig lent vagyunk bandázni kutyahaverokkal. Ha du-os vagyok, akkor délelőtt vagyunk bandázni és 10 után hazaérve járjuk le a reggeli kört(bicaj, labda stb).
Amikor csak 3-an vagyunk(nincsenek más kutyák), akkor szoktam őket agyilag is fárasztani hülyeségekkel(forgás, lépegetés előre-hátra, "kövesd az ujjam", kúszás, átfordulással haladás jobbra-balra, gyűjtögetés stb). Tehát összesen kb 5 órát vagyunk kint.
Szabadnapokon(kéthetente 1 nap) elviszem őket egy félnapos(6-8 órás) kirándulásra, erdőbe, hegyvidékes területre, úszós helyekre. Van, hogy pár közelebbi kutyás ismerőssel együtt megyünk, de szoktunk találkozni is másokkal.
3 éves fekete pitbull.
Alapvetően 3 fajta séta van, mindig az, amelyik épp alkalmas a munkámhoz(12 órás két műszak váltakozva 1 napos szünettel közte, szóval elég összevissza megyünk).
Egyik fajta: Több órás(7-8) kirándulás, menetelés, gyaloglás, vándorlás(ez általában szabadnapokon, amikor több időm van).
Másik fajta: 3 órás aktív mozgás(biciklis futás, labdázás, trükktanulás-parancsszavak, fegyelmezett séta engedelmes feladatokkal dúsítva, frizbizés, zsinóros játékra vadászás, keresős-nyomkövetős feladatok stb, szóval mindent bevetek, hogy kifárasszam).
Harmadik fajta: Kutyákkal bandázás, ilyenkor kiidétlenkedi magát, ez 4-5 órás.
Egy nap 3x van lent, van, hogy mind3x hosszút vagyunk kint, de van, hogy az egyik séta munkából hazarohanós gyors eü séta.
3 éves amstaff.
Sajnos nem tudom minden nap vinni, csak olyan 2-3 naponta. Kertes ház, akkor megy ki és be amikor akar. Ha viszem akkor legalább 2 órára, és olyan 3-4 óra között ha elindulunk akkor 6 óra körül érünk haza. Ahhoz képest hogy staffi, elég kicsi az energiaszintje, pl ha labdázunk akkor 5-10 dobás után már elfárad, de ha csak sétálunk azt bírja.
Koszonom.
Johetnek meg valaszok:)
Rövidszőrű magyar vizsla
4 hónapos
Reggel ébredés után gyors pisi/kaki
Reggel etetés után 1 órával 1 óra séta, tanítgatás, játék
Délben pisi/kaki
Este 2 órás nagy séta: Duna-part, erdő, játék ismerős kiskutyákkal
Este lefekvés előtt pisi/kaki
2 éves németjuhász keverék, találtam piciként.
Reggel 1 óra séta, labdázás.
Délután 2 óra, ilyenkor találkozik másik kutyákkal, sokat játszik.
Este 1 óra séta, tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!