Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 éves tacskó kutyám szülni...

10 éves tacskó kutyám szülni fog pár napon belül, mire készüljek fel?

Figyelt kérdés
Az ultrahangon azt mondták, hogy kb 5-6 gyerek lesz, hogy segítsek neki ha el akad a szülés?
2010. júl. 3. 20:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
10 évesen? Nem semmi. Én ott ülnék mellette, én ha valami van hívnám az orvost. Csinálj neki helyet, olyat, ami meleg. Aztán csak figyelj, hátha valami gond van. Nem vagyok szakértő, még nem láttam ilyet, de gondolom ő tudja mit kell csinálnia. Tegyél valahova a közelbe vizet, mert gondolom elfárad.
2010. júl. 3. 20:53
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha elakad a szülés, akkor csak úgy tudsz segíteni, ha azonnal hívod az orvost.
2010. júl. 3. 20:57
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Miert kell hagyni, hogy egy 10 eves kutya szuljon ? Mi lesz a kolykokkel ? Ivartalanitani sose keso...
2010. júl. 3. 20:57
 4/16 A kérdező kommentje:
Elszökött tőlünk egy kóbor kutyával, 4 napig nem is láttuk, vissza jött és felcsinálta.
2010. júl. 3. 21:01
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Ahogy itt valaki írta,az utolsó pillanatig lehet ivartalanítani.Nem kockázatosabb,mint az elletés,sőt megelőzi a későbbi problémákat,pl.gennyes méhgyulladás,idősödő szukáknál nem ritka,akár órák alatt belehalhat a kutya.

Keress egy jó klinkát,és SOS ivartalaníttasd,kár,hogy nem tettétek meg jóval előbb.

2010. júl. 3. 21:04
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Az ultrahangon azt nem mondtak, hogy egy 10 eves kutyanak mar veszelyes az elles?

Lehet erdemesebb lenne eleve bevinni orvoshoz, bar biztos nem 2 Ft-ot kerne.

Onnan fogod tudni, hogy lassan indul, hogy maga ala huzza majd a farkat, es valszeg ossze-vissza fog rohangalni, meg kaparni, meg a lakasban is, ha bent fog.

Nem biztos azt a helyet fogja valasztani amit te szeretnel neki, erre keszulj fel.

Hogy mzodithato legyen, esetleg meg egy foliat tegyel majd a takaro utan, mert azert magzatviz jon majd belole, relative eleg sok.

Viz igen, feltetlenul legyen bent, esetleg valami kutya csemege, amit 2 kiskutya kozt esetleg ragcsal erogyujtes keppen.

Az enyemnek 6 volt, 2 kutyankent tartott 1 ora szunetet.

Es igenyelte, hogy egyen, igyon.

Az elso kutyus nehezebben jott, kicsit benazott is fele, nem ment a magaztburok eltepese, igy segitettem neki.

Amig o megette a magzatburkot, en fejreallitottam a kicsit, hogy a nyak kicsurogjon a szajabol, es szabad legyen a legut, majd atdorzsolgettem, hogy serkenjen a verkeringese.

Ezutan odaadtam neki, hogy lenyalogassa. Aztan cicire kerult.

Nekunk siman ment mind 6-nal.

Baratnom tacsi keverekjenel is segedkeztem, naluk az elso pici percekig fekudt a magzatburokba mire atrohantam.

A mama kutya megjedt a tortentektol.

Otthagyta es elbujt az asztal ala.

Ilyen esetben feltetlen eloszor a picivel kell foglalkozni.

Szetteptem rajta a magcatburkot, kicsorogtattam a szajabol, tudejebol a nyakot, es elkedtem masszirozni es ket ujjal pofozgatni.

Nem karat levgegot venni.

Majd felnezegetett, de amint nem pofozgattam, nem vett levegot.

Ilyenkor ne add fel, csdak pofozgasd, menni fog az, ne ijedj meg, csak kicsit kaba!

Egy 5 pewrc utan mar magatol vette a levegot, es minden rendben volt.

Ebben az esetben utana a amamt, meg kell nyugtatni, sok turelem kell es veletlenul se hangoskodni.

Nyugtatni, nyugodt hangon hivni, hogy jojjon, mutani neki a picikejet.

Baratnom kutyajat volt vagy 20 perc mire kivarazsoltam az asztal alol.

Aztan megnezegette a kiskutyajat, es simogattam, dicsertem.

Aztan a kovetkezo 3-at mar teljes nyugodtsaggal megszulte.

Ha esetleg a szulocsatornaban akad el a kutya, akkor mindenkepp orvos!

Esetleg megprobalhatod finoman tenyerrel megnyomni a hasat alul.

Vagy, ha van fogas a kiskutyan megprobalni enyhe huzast alkalmazni.

Hangsulyozom a tenyleg enyhe huzsat, nehogy megroppanjon a gerince.

Remeljuk minden rendben lesz!

A szoptatas alatt adjal neki sok kalciumot!!!

Kerdezd meg az orvost pontosan mennyit adjal, ennyi kolyok mellett.

Csak a tap sajnos messze nem fedezi az ilyenkor megnott szuksegletet.

Jo babakutyazast :D

2010. júl. 3. 21:07
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
bocsi az elirasokert, kulfoldrol irok, es rettento gaaaaz a klaviatura
2010. júl. 3. 21:08
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi hogy leirtad ezeket!! sokat segitettél, az lesz szerintem hogy, mint ahogy irtad behuzza a farkát maga alá betesszük a kocsiba és rohanunk az orvoshoz!
2010. júl. 3. 21:14
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
És minek kell megszületniük a keverék kölyköknek?
2010. júl. 3. 21:46
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

"És minek kell megszületniük a keverék kölyköknek?"

ugyan olyan kutya mint bármelyik másik!!!! csak nem fajtatiszta mi bajod a keverékekkel??? sokkal jobban tudnak szeretni mint a fajtatiszta kutyák.

2010. júl. 3. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!