Tibeti terrier vagy Boxer lenne a jobb?
Figyelt kérdés
Hello!
Anyuka vagyok.
12 éves lányomnak kéne.
Volt ezelőtt már kutyája és ő is nagyobb fajta volt.De fajta tiszta.
Melyik lenne jobb?
2010. júl. 3. 20:36
11/15 anonim válasza:
Én azért javasoltam a szuka boxert, mert simulékonyabbak, bújósabbak. Nem azért mert a kanok kevésbé szeretik a gyerekeket. Mindegyik boxer gyerekcentrikus. De ha nincs mellette elég határozott gazdi, akkor bajok lehetnek a dominancia kérdéssel a kanoknál és nem csak a gyerekekkel szemben, de bizony a falkavezérnél, például a felnőtt férfinél a családban is bepróbálkozik ha ivarérett lesz. Ha a helyére rakja a "falkavezér, onnantól kezdve nem lesz vele gond, tudni fogja hol a helye a családba/falkában. Persze nem mindegyik kutyánál durva ez, de a kanoknál azért gyakori. Hallottam már sztorikat... De ha nem hiszel nekem, kérdezz meg egy tenyésztőt, ugyanezt fogja mondani.
12/15 anonim válasza:
Kedves Utolso! Meselnel ilyen sztorikat ?Engem erdekelne meddig mennek el, mert lassan az en kanom is ivarerett lesz.
13/15 anonim válasza:
Egy tenyésztő (tehát egy hozzáértő) mesélte például, hogy a kan kutyája egyik nap beált a konyha ajtó elé, mikor a férfi hazaért és védelmezően ráförmedt a "falkavezérre". Még morgott is, pedig egyébként egy tündéri kutya, utána a férfi kicsit hejrerakta, nem verte meg, félreértés ne essék, csak megfogta kicsit a nyakánál, hátánál a bört és alrébb dobta. Még 3X bepróbálkozott a kutya, de mikor látta, hogy nem veheti át a hatalmat a legerősebb, leghatározottabb ember felett a családban, akkor megtanulta hol a helye, onnantól kezdve volt a férfi és a nő, illetve a gyerek és csak aztán ő a rangsorban. Sokszor a kan boxer dominanciáján az ivartalanítás sem segít. Például ha sétáltatás közben eddig jól tűrte az idegen kutyákat (a kanokat is), akkor ezentúl már lehetnek vele problémák.
14/15 anonim válasza:
Ja igen, azért ez nem minden kannál van így, valahol egyáltalán nincs gond, valahol elenyésző a gond ilyenkor, de ezt előre nem lehet tudni. Tehát nem baj ha az ember észnél van (egyik kutyánál sem, de a boxer az egyik olyan fajta aminél különösen) kiskorától kezdve következetesen kell nevelni.
15/15 anonim válasza:
A törpe pincser és ír szetter közül bármelyik jó, sokkal jobb döntés, mint az előző 2 változat, bármelyiket is választod. Törpe pincserrel a legkönnyebb, de bent kell tartani, ír szetternek több a mozgásigénye, de csodálatos és szelíd, ugyanakkor vidám, játékos fajta gyerekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!