Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermannosok, dobermannosokat...

Dobermannosok, dobermannosokat ismerők, hogy néznek erre a fajtára az átlagemberek?

Figyelt kérdés

Átlagember aki nem szakértője a kutyáknak, nem nagy kutyás vagy dobermannos.

Mit gondol rólatok a szomszéd, ha sétálni mentek hogy néz rátok a szembe jövő anyuka, stb? Értitek, ugye?

Vagy esetleg ha van itt olyan aki nem ismeri közelről a dobermannt és nem imádja az mit gondol róla ha meglátja?

2010. júl. 3. 12:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek volt egy dobermannja. Akik ismerték a kutyát, mindig megpaskolták az oldalát, ha szembe jött velük. Ellenben az ismeretlenek kifejezetten féltek tőlük, gyakran kikerülték őket. A gyerekes anyukák felkapták a gyereket, féltették őket. Pedig Zeusz végtelen barátságos, jámbor kutya volt. Természetesen a zord külső megtévesztő lehet, de azért alaptalanul nem kéne félni tőle. Sajnos itt, Magyarországon nagyon sok az előítélet az örző-védő kutyákkal kapcsolatban. Amint meglátják, rögtön átmennek az út másik felére, félnek tőle. Szerintem meg kéne barátkoztatni az emberekkel a kutyákat, elmondani, hogy nem kell tőlük félni.
2010. júl. 3. 14:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem dobberman-erdélyi kopó keverékem, és egy rotweilerem van, plusz egy bolognese kiskutya, de ő nem oszt nem szoroz.

Látni kéne a az emberek arcán a félelmet, amikor érdeklődve nézelődnek a kutyáim, pedig egyiknek egy hangja sincsen.

Az anyuka egyenesen retteg, egyetlen olyat ismerek, aki engedte a kislányát, hogy megsimogassa a kutyust, a kislány azóta is imádja őket :)

Már meguntam azt a rengeteg stresszt amit az okoz, hogy elviszem őket az utcára sétálni, úgyhogy mi az erdőbe járunk. Ott meg a futók és biciklisek vannak, úgyhogy mindig van kin nevetni. Az egyik futó egyszer olyan szinten megijedt, hogy hasra esett a saját lábában.

Aztán vannak akik rajonganak az ilyen kutyusokért, és csak annyit látsz ahogy csodálkozva tátogják, hogy gyönyörű. Nagyon szélsőségesen állnak a dologhoz, de ember függő.

2010. júl. 3. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nos, mikor az első dobermannomat megkaptam és először mentünk sétálni, néhány szomszéd érdeklődve figyelte a kiskutyát. Hiszen már akkor látszott rajta, nagy termetű lesz. Aztán szépen megszokták, pláne mikor kiderült, hogy a szomszéd kutyákkal is jól kijön. A legjobb barátunk egy magyar vizsla, egy puli és egy boxer volt. Őket nagyon szerette. A vizsla gazdája azt mondta egyszer, hogy soha sem gondolta volna, hogy egy dobermannhoz engedi játszani a kutyáját. Nálunk a legtöbben megbámulták a szépsége miatt. De volt ellenpélda is. Nagymama és az unoka tőlünk 3 méterre félrehúzódva, unoka torka szakadtából üvöltve, hogy fél a kutyától. Szegény állat ijedten nézett rám, nem értette miért ordít az a gyerek.

Szerintem nagyban függ az emberek viselkedése attól is, hogy milyen benyomást kelt a gazdi.

Most vettük meg a 3. dobermannunkat. Igaz ő még csak 9 hetes, de minden szomszéd érdeklődik, hogy mikor ismerhetik már meg, mikor viszem már sétálni, hogy láthassák.

2010. júl. 3. 22:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon rossz volt az elején, amikor vittem a lányom iskolába, velünk volt a kutya is, és a suli előtt a gyerekek jöttek volna, de az anyukák nem engedték. Sokáig a lányom barátnőit sem engedték át hozzánk játszani. Aztán az egyik kisfiunak megengedte az anyukája, hogy megsimogassa a kutyát, és onnantól kezdve megtört a jég. A kutya hizelgett a kisgyereknek, ő pedig önfeledten simogatta. Azota eltelt 5 év, van 5 dobermannunk, hétvégente gyerekzsivaly az udvaron, amerre megyünk megállitanak az emberek, hogy milyen szépek, szabad-e megsimogatni. És mi mindenkinek megengedjük. Nyilván felügyelet nélkül nincsenek a gyerekekkel, de még sosem történt semmi baj, kiállitásokon a gyerekek és a felnőttek megfoghatják őket, fényképezkednek velük, és én nagyon büszke vagyok rájuk. Sokat számit az, hogy jó kennelekből, jó idegrendszerü kutyáink vannak, és rengeteget foglalkozunk velük, a családunk tagjai.
2010. júl. 5. 21:48
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem ismeris a fajtát, fél tőle, többnyire ezt veszem észre. De, aki ismeri, hogy nem olyan fenevad mint amilyennek kinéz, oda mer jönni, és megkérdezi, hogy szabad-e simogatni... Persze, aki minden kutyától fél, az nem nézi jó szemmel. Na, meg mikor sétáltatom, és felkapják a pincsiket a gazdák, hogy vigyem innen a "vadállatot..."
2010. júl. 22. 21:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!