Ezt miért jegyzi meg ennyire egy kutya?
A kutyám nem szereti a macskákat, séta közben rohan utánuk amíg a pórház engedi, és ugatja is őket.
Minden macska látványa felcsigázza.
Egy évvel ezelőtt az egyik házban a kapu mögött feküdt egy macska.A kutyám észrevette, odaugrott, de a macska meg se rezzent.Ugatta, teljesen megőrült,hogy nem reagál rá, nagyon bepipult akkor.
Azóta minden egyes sétánál odamegy és benéz a kapu alatt.
Az volt az egyedüli alkalom hogy az a macska ott feküdt, de mégis mindig megnézi a kutyám.
Számtalan macskával futottunk össze, van ahol rendszeresen megjelennek, de ez az egy maximálisan megmaradt benne.Vajon miért ennyire fontos, miért jegyzi meg?
Tisztában vagyok vele,hogy tőle kéne megkérdezni, engem a pszichológia része érdekelne, érdekesnek tartom.
Potenciális ellenfél, akit nem tudott megfélemlíteni.
Hiszen nem zsákmánykent tekintett rá, ha lehetősége lett volna elkapni és nem kapta el.
Az én kutyám is ilyen volt, igaz, ő nem támadó, csak játszani akart a macskákkal, de akivel maradandó élménye volt (meg tudta kergetni vagy hasonlóan "gúnyolta" a macsek), azt mindig kereste utána. :)
Szerintem egyszerű kutyalogika, ha egyszer ott volt valami érdekes, akkor legközelebb is ott kéne legyen. Talán a túlélési ösztönhöz lehet köze? Gyors tanulás, hol találhat kaját, hol veszélyt...
Az enyém sem bántja őket, nem tudja mit csináljon velük, csak amíg futnak ő fut utánuk, aztán megáll a tudomány ha megáll a macska.
A saját macskát pedig rövid idő alatt megszokja, bár szórakozik vele is, de soha semmilyen állatot nem bánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!