Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet egyszerre több...

Hogyan lehet egyszerre több kutyával játszani?

Figyelt kérdés

3 kutyám van. Egy kuvasz, egy westie és egy utcáról mentett, közepes méretű keverék. A kuvaszt igazából nem érdeklik a játékok, leginkább csak birtokolni szereti, néha kapható egy kis visszahozósra. A westie és a keverék majd megőrülnek a játékokért, főleg a csipogósért. Hiába van vagy ötven játék, mindig pont ugyanaz kell mind a kettőnek. Ha eldobok egy játékot, mind a ketten vissza akarják hozni, amiből aztán egymásra hörgés-morgás lesz, én meg inkább elrakom a játékot és nem játszik senki. Azt is próbáltam, hogy két játékot dobálok nekik kétfelé, de egy idő után így is rámozdulnak a másik játékára. Ennél már csak az jobb, hogy amikor összemorognak egy játékon, mire beszáll a kuvasz is, akinek egyébként nem is kéne, de akkor elveszi és ráfekszik.

Hogyan lehetne megoldani, hogy mind együtt játszunk, konfliktus nélkül? Nincs időm meg energiám mindenkivel egyesével játszani. El vagyok keseredve.

2019. márc. 12. 15:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Annyit azért hozzátennék, hogy a "mindig találtam menhelyt/sintértelepet" persze azt akarja jelenteni, hogy az összes eddigi kutyámnak, a mostaniaknak pedig aktívan keresek gazdát, bár ők most idősebb, kevésbé esélyes keverékek. Ha pedig lecsökken itt a számuk, bármikor bemehetek a legközelebbi sintértelepre, vagy összeszedhetek egy önsétáltató kutyát, mert vannak bőven.
2019. márc. 12. 17:43
 12/13 anonim ***** válasza:
58%
Nekem is három kutyám van, mind igencsak motivált játékra. Úgy néz ki nálunk a játék, hogy az mehet a labda után, akinek a nevét mondom. A többiek mellettem várakoznak szabadon. Illetve ugyan ez ha huzakodunk, az foghat rá a játékra, akinek szólok, a többiek helyben maradnak. Érdemes bevezetni ezt a szabályt.
2019. márc. 12. 23:34
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha még fennáll a probléma, javaslom a kerestetést. Zárd ki őket a helységből, dugd el a kedvenc játékot, aztán kerestesd meg velük, és amelyik megtalálja, azzal játszol pár percig. Aztán megint kizárod őket, eldugod a játékot és így tovább. Imádni fogják, és érteni is, hogy az veled közös játék a jutalom, amiért ők oldották meg a feladatot.
2019. jún. 24. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!