A tacskó valóban közepes méretű kutya?
Kis termetű kutyák
Ezek a fajták 23-38 cm-es marmagasságúak, súlyuk 4,5 és 11,5 kg között váltakozik
Tacskó, Si-cu, Skót terrier, Foxterrier, Beagle, Cocker spániel (amerikai), Sheltie, Whippet
Középtermetű kutyák
Ebben a csoportban a törpe fajták kivételével minden típus képviselve van. Legtöbbjük marmagassága 38 és 68,5 cm között váltakozik, s körülbelül 11,5-30 kilót nyomnak
Corgi, Bullterrier, Agarak, Egyes kopók, Spánielszerű ebek, Bearded collie, puli, Uszkár, Airedale terrier, Berni pásztorkutya, Husky, malamut
Ez a hivatalos táblázat:
Nem (és annál az aktuális kérdésnél is elmondták többen, hogy nem középméretű!) Van vagy 20 centi és mindenképp tíz kg alatti, bármelyik változatát nézzük. A kistestű kutyák mintapéldányai...
Az nj nagytestűnek számít bár némelyik egyede inkább csak közép a maga 25 kilójával és magasságával, a bernáthegyi meg tipikusan óriástestű.
3# Igen én voltam az egyik. De ott kezdtem hülyén érezni magam, mert úgy leosztottak...
Bár sokszor látom hogy helyenként más a nézőpont, mert egy ilyen sznobabb városban megkérdeztem németeknél a fressnapfban, hogy mit értenek xxl-hund alatt. Mondják hogy nagyon nagy kutya. Mondom azt még én is értem, de pl. a németjuhászom mi?
Ohh az már xxl szerintük. 30 kilométerrel arrébb, egy vidékibb városban meg ezt ki is röhögték ugyanannál a boltláncnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!