Golden retriever szukám pár nap múlva szül, és szeretnék felkészülni. Mit kell majd tennem?
Nem értem miért kell egyből a hibát keresni a másikban...Ez ugyan olyan mint amikor kölykökről van szó és a legtöbb válaszoló mit mond:"Ivartalanítani kellett volna blablabla...háphápháp"
Azt sem tudják mi a kérdező szándéka a kölykökkel, de azért mondják a magukét -.-" falra tudok mászni az ilyenektől (ez az első válaszolónak szólt)
Kérdezőnek: Előre is gratulálok a picikhez,tanácsot adni nem tudok mert nem vagyok tapasztalt anyakutyás,de szurkolok,hogy minden jól menjen :)
Én is egy kisebb félig zárt helyet ajánlanék neki,amibe kényelmesen elfér majd a kicsinyekkel együtt is.És ugye tiszta valami alájuk,legyen az ruha,lepedő,pléd...Amit érdemes ellés után kicserélni,de óvatosan,hogy ne nagyon érj a kiskutyákhoz.Gondolom enni,inni lesz nekik,meg a többit tudod=) Az ellésbe általában nem kell segítség a kutyáknak,de azért jó ha ott vagy és résen leszel,de inkább messzebbről kukucskálj,nehogy megzavard a mamát=)
Ha mégis baj van,szólj az állatorvosnak,érdemes neki is előtte szólni,hogy lehet hogy éjszaka vagy ki tudja mikor szükséged lesz rá.És ha ne adj Isten baj lenne,akkor csak nagyin óvatosan szabad segíteni a kutyusnak...azon kívül ő majd tudja mi a dolga. Gondolom azt is tudod,hogy ilyenkor többszöri étkezés kell az anyakutyának,ami változatos is!Esetleg pár hétig adhatsz neki vitaminokat is,de hát azt ugye nem muszáj.
Sok örömöt a kiskutyákban,a mamának meg jó egészséget!
Figyelni kell az anyakutyát. Ha sok van benne, elfáradhat és akkor benne maradhat kölyök. Ha készen van a szüléssel, orvost kell hívni, aki megnézi, nem maradt-e benne kölyök, ad tejserkentő szurit is talán.Megnézi a kicsiket, egészségesek-e?
Érdemes orvossal megbeszélni, ha gond adódik, tudd hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!