Tapasztalt ilyet valaki?
Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos kölyök kutyám,Wolf of Wilderness(csirke/kacsa) kölyök tápot kap már két hónapja,mióta elhoztam a tenyésztőtől,a tápváltás akkor normálisan megtörtént ahogy kell, minden gond nélkül. Viszont egy hónapja azt vettem észre,hogy másfél hét után egy-két nap hasmenése van, és utána a széklet visszaáll rendesen, normálisra amilyennek lennie kell. Szárított sértés fület szoktam néha neki venni rágcsálni,és szárított préselt marhabőrt. De nem tudtam összefüggésbe hozni a hasmenéssel. Kimondottan figyelünk rá, nehogy valamit fel egyen a földről. Esetleg mégsem jó a táp? Tapasztalt már ilyet valaki?2019. márc. 8. 10:59
1/4 anonim válasza:
Adjál neki húst is enni.Az a természetes étel nekik.Attól semmi baja nem lesz, mégha mellé tápot is kap, akkor sem.
2/4 anonim válasza:
A táphoz és a húshoz teljesen más jellegű gyomorsav kell, szóval inkább ne keverd őket ahogy az első tanácsolja, mert nem tesz jót a kutyának hosszú távon.
Sok kutyának van panasza a csirkés tápoktól, szóval első körben ha ennél a márkánál szeretnétek maradni, akkor keressetek valami csirke menteset. Ha van. Mert sajnos a legtöbb tápnak csirke alapja van és ami rá van írva, hogy bárányos, halas, meg mittudén, az is csirkés, csak más az aromája. Szóval ennek azért nézzetek utána.
Összességében viszont valóban a nyers etetés a legtisztább módszer.
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Létezik,hogy a csirke lenne a gond? Amúgy nagyon jó táp,nincs rá panaszom. Csak ez a semmiből jövő egy-két napig tartó hasmenés. Ez zavar, ezért gondoltam,a tápra. A nyers etetést, sajnos nem ismerem.
2019. márc. 8. 18:20
4/4 anonim válasza:
Lehet furán fog hangzani de én azt figyeltem meg hogy a kutyám széklete hígabb ha front van vagy nagyon ingadozik a hőmérséklet. De attól lehet hasmenés ha új tápos zsákot kezdesz mer előfordulhat hogy kicsit másabb az összetétel vagy az arányok és érzékenyebb gyomrúak megérzik. Az enyém akkor is hasmenéses volt mikor a fogát váltotta. Nekem azt mondta a dokink ha nem tartós a hasmenés és a kutyán nem látszik hogy beteg lenne (letört, étvágytalan, stb) akkor nem kell megijedni, sok mindentől lehet hasmenés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!