Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyköt hogy kell megszídni?

Kölyköt hogy kell megszídni?

Figyelt kérdés
Azt írja a könyv, ha rosszat tesz, pl, bepisil, akkor ráncigáljuk meg a grabancát, mert a kutya kölykök így tudják, hogy nem szabad, mert az anya is így teszi őket helyre. Ez igaz? Nem fog rossz emlék kialakulni a kölyökbe, mert 1-2x ezt teszi vele a gazdája?
2010. júl. 2. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Az én kutyusom mikor bepisilt, belenyomtam az orrát /ez lehet,hgoy brutálisan hangzik/, és a fenekére csaptam, persze nem akkorát,hogy vonyítson.
2010. júl. 2. 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Azért a nyakráncigálást ne vidd túlzásba, azt a mamája is csak akkor csinálja, ha végleg kihúzta a gyufát. Az, hogy az előző az orrát belenyomta, meg ráütött a seggére, na ez pont nem jó semmire, csak arra, hogy összezavard. Az ő nyelvén ezek a jelzések a világon semmit nem jelentenek az ő nyelvén, ezért aztán maximum annyit ért belőle, hogy kellemetlen. Határozottan szólj rá, finoman told el a fejét attól amit nem szabad csinálni, állj vele szembe, tedd csípőre a kezed, "hatalmasodj fölé" és olyan hangon beszélj, mintha morognál, azt érti.
2010. júl. 2. 19:43
 3/10 Akiteki ***** válasza:
92%

Lenyomod a nyakát a földre, kicsit megrángatod, rámorogsz.

De bizony, rossz emlék lesz neki. Pont annyira, hogy máskor ne csináljon ilyet.

2010. júl. 2. 20:20
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Nekem is van egy 6 hetes kutyusom és mi úgy tanítjuk h amikor bepisil a lakásba akkor bele nyomjuk a fekét és kap egy picit a fejére és mondani neki h "nem szabad"..és amikor az udvaron pisil akkor meg meg simogatni ésmondnai neki h okso kutya vagy ilyesmi..
2010. júl. 2. 21:31
 5/10 anonim ***** válasza:

ha belenyomod az orrát, azzal nem érsz el semmit.

ez amolyan házi praktika, minden embernek ez jut az eszébe. ne csináld, csak félni fog tőled a kutyád. sokféle módszer van a büntetésre, de inkább a testbeszéd. ha bepisil, arra nincs büntetés, mert már megtette. vidd ki 2 óránként, meg fogja szokni hogy kint pisiljen. az a legegyszerűbb.

2010. júl. 2. 22:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
kedves végtermékbefejetnyomó gazdák. amit csináltok hülyeség, egy kutya így nem fogja tudni, hogy miért kapja. A szobatisztaságra nevelésnél mindig félszemmel a kutyát kell nézni, és az előjelekből észre lehet venni, hogy készül valamire, ilyenkor lehet rajtakapni, és rászólni, hogy nem szabad, vagy pfúj, vagy mit csinálsz, stb... sokszor kell kivinni sétálni, ha kinnt végzi a dolgát, akkor dicsérjük meg, játszunk vele.
2010. júl. 6. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Milyen könyv ír ilyen baromságot?! (forrásmegnevezés?)

egy anyakutya SOHA nem ráncigálja a kölykei grabancát!!!

megemeli, arréb viszi, lenyomja a tarkónál fogva, rámordul, megmutatja a fogát esetleg megérinti a fogával, arréb tolja stb. ezek a fegyelmező érintések az anyánál

grabancrázással zsákmányt szoktak ölni, így az csak megfélelmlítésre alkalmas nem fegyelmezésre, iránymutatásra!!!

2011. aug. 20. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
én úgy szoktattam szobatisztaságra a kutyám,hogy 2óránként levittem 2hétig utána 3óránként 2hétig és végül 4óránként...így nagy valószínűséggel az első időkben is az utcán pisil/kakil és megszokja ha otthon bepisilt akkor sem nyomtam bele a fejét hanem odavittem és hangosan annyit mondtam, hogy NEM! és ezt a mai napig tudja ha fel akar enni valamit a földről,vagy üldözni akar egy macskát csak elég határozottan azt mondanom,hogy NEM.nem kell bántani őket elég eszük van hozzá,hogy megtanulják a szobatisztaságot verés nélkül is.
2011. aug. 20. 15:29
 9/10 anonim válasza:
ne ordítsd vele mert nem fog semmit se elérni
2011. aug. 20. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy ,hogy ha valamit csinál akkor legyen egy határozott erőteljes NEM.
2011. aug. 27. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!