Milyen fajtát érdemes tenyészteni (bővebben lent)?
Beleszerettem egy fajtába (sokat járok kiállításra), de elborzaszt a tenyésztők ellenségeskedése, a rengeteg kennel, ami ebben a fajtában van, és az állandó "hadviselés", amit itt tapasztaltam... Én is ebbe a fajtába szerettem volna belekezdeni, de inkább nem teszem...
Egy másik fajtát keresek, amibe "érdemes" belefogni. Ha tudtok ilyen fajtát nekem mondani, nagyon megköszönném, hol merre induljak el. A pénz nem akadály.
Az "elvárásaim":
* Kevés tenyésztő tenyészti, akik segítik egymás munkáját, nem ócsárolják és pocskondiázzák egymást.
* Nem agyonszaporított, elterjedt fajta.
* Közepes vagy kis termetű, az sem baj, ha társasági kutya
* Közepes vagy hosszú szőre van, ami nem hullik.
* Nem baj, ha fésülős, kozmetikázós.
* Egy életvidám, kedves kutyafajtát keresek,akivel könnyű" együtt élni... Szereti a gyerekeket, cicákkal jól kijön, emberközpontú.
* Nem baj, ha munkakutya.
Szerintetek létezik olyan kutya, ami megfelel az elvárásaimnak? El vagyok keseredve, hogy a kedvenc fajtámon belül mi van :(
Óriás uszkár kevesen tenyésztenek az országban, a tenyésztők közötti kapcsolatot sajnos nem tudom. Mit értessz azon, hogy "érdemes"? Mert tenyésztésből megélni nem lehet, elég költséges hobbi.
Itt láthatsz egy költségvetést: [link]
Évek óta adok itt NORMÁLIS válaszokat a kérdezőknek... Évek óta járok kutyakiállításokra, informálódok a kedvenc fajtám iránt, ami egyébként ANGOL COCKER SPÁNIEL, de hányingerem van attól, amik a fülembe jutnak, és amiket a kiállításokon tapasztalok!
Nem a pénz érdekel... Az van éppen elég, sőt! Több mint elég, és szeretném belefektetni egy fajta nemesítésébe, ami NEM az angol cocker spániel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!