Mi a véleményetek az uszkárokról? Mi a tapasztalatok a fajtával kapcsolatban?
Akkor jelentkeznék ügyeletes r0hadéknak.
Nincs uszkárom. Lehetett volna, de nem alkalmas az időpont. Viszont annyit vagyok a fajta közelében, hogy beleszerettem, úgyhogy a 10 éves tervben benne van.
Kezdjük azzal, hogy az egyik legintelligensebb kutyafajtáról van szó, vadász felmenőkkel, szóval elég messze áll a nyugodt plüsskutyától.
Intelligensebben nagyon sok embernél, akit ismerek - ez papíron jól hangzik, de ha nem tudsz mit kezdeni a fene nagy eszükkel, akkor elszórakoztatják saját magukat és az fájni fog. Tanulékonyak - a hülyeség is ugyanúgy ragad rájuk, mint a jó. Szóval Kérdező, ha ezt a kérdést úgy kell érteni, hogy "nagyon régóta" szabol utánanézni a fajtajellemzőknek, akkor kutya sem való neked, nemhogy uszkár.
Családcentrikusak, érzékenyek. Az érzékenységüket ki lehet használni (pl. terápiás kutya képzés), viszont igényel némi odafigyelést is, pl. át tudják venni a család feszültségét, de a nevelésüknél is figyelni kell. Egy kellően hülye kiképző tönkre tudja tenni a kutyát.
Idegenekkel szemben tartózkodóak - figyelni kell, mert át tud fordulni agresszióba.
Uszkárt én azoknak ajánlanék, akik:
- szeretnék kipróbálni magukat kutyás sportban
- akik nem le akarják tudni a kutya alapképzését, hanem folyamatosan tanulni, gyakorolni szeretnének vele
- akinek mindenhová viszik a kutyájukat, ahová csak lehet, legyen az futás, rokonlátogatás, jóga óra, kávézás, vásárlás.
A legokosabb a standard uszkár (óriás). A dobermannál nagyobb, gyorsan, sportosabb, családszerető, vidám, remek kutya. Mindent megért, a gazdi a mindene.
A legdrágább, legkedveltebb a törpeuszkár.
A legkisebb a szobatisztasággal hadilábon álló toy uszkár. A kis kutyák közt okosnak számít. Rendkívül cuki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!