Tegnap hoztam haza egy 4 hónapos keverék kiskutyát. Hogy szoktassam magamhoz?
kézbe veszed és kiviszed piszkolni. Ottmaradsz mellette.
A simogatást várd ki türelmesen.Egyik kezedben juti,a másikkal először csak finoman érintsd meg. Aztán te fogod látni, mikor léphetsz tovább, pl rajta hagyod a hátán egy rövidke időre a kezedet.
Egy kis virsli vagy sonka csodákra képes. :-)
Amúgy meg türelem, fokozatosság, menni fog. Ne akarj mindent egyszerre, de idővel egyre több helyzetbe tudod belevinni.
Decemberben került hozzám egy hasonló viselkedésű, de már nagyobbacska kutya, 2 hónap alatt rengeteg pozitív változást sikerült elérni, bár eleinte nekem is voltak kétségeim.
A pelust felejtsd el, az másra sem jó, csak hogy megerősíted a kutyában azt, hogy lehet a házban vécézni!
Szépen fokozatosan (ahogy előttem is írták).
Tapasztald ki, hogy mi a kutya kedvenc jutalomfalatja (nálunk a répa...) és azzal csalogasd mindig egy kicsit kijjebb!
Ha átléptétek a küszöböt, akkor dicsérd meg és adj neki 1 falatot!
Ha ennyire fél, akkor lassan fogtok haladni, de kitartással és türelemmel változni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!