Hogy szoktassam le a kutyát az ugatásról?
Figyelemfelkeltésből ugat.
Foglalkozzatok vele többet, fárasszátok ki!
Nekem inkább az a kérdésem, hogy mit teszel, amikor ugat? Eddig mivel próbáltad leszoktatni?
Sétáltatás közben hogy viselkedik, ott is ugat ha izgatott, másik kutyát vagy embert lát?
Szomszéd ezért fel is jelenthet... Én ennyire nem voltam drasztikus a szomszéddal, de amikor órákon át ugat éjjel az a dö... (egyébként szeretem a kutyákat), akkor bizony ráordítok hogy "Kuss legyen", mellé kap pár felé repülő kavicsot az ablakból. Párszor meg kellett ismételni a folyamatot, de megtanulta, már elég a "Kuss legyen" is, ha nagyon olyanja van. Nyilván a szomszéd kötelessége lenne nevelni, de én nem várok arra, ha egyszer az ő kutyájától nem lehet aludni.
Akkor egyszerűen unatkozik egyedül és fogalma sincs hogy mit csináljon. Először akkor is foglalkozni kell vele, kellően lefárasztani, nem csak fizikailag, fejben is. Adj neki feladatokat, tanítsd új dolgokra, légy vele türelmes és következetes. Fizikai lefárasztásnak egy sima fél órás séta nem lesz elég, ha nincs időd hosszabb sétára, akkor vidd biciklivel, ha tyúkok vannak a szomszédban gondolom vidéken élsz, vidd ki a határba lassú tempóban futni. Ha nincs hozzászokva, akkor fokozatosan hosszabb távokra. Mennyi idős a kutya?
Ha 10 percenként kell rászólnod, hogy csendbe legyen, akkor szólj rá annyiszor. Mikor kölyök volt az enyém nyáron és ugyanígy ok nélkül ugatott, mondogattam neki hogy Csend legyen, de hiába. Nyakon lett borítva hideg vízzel, neki elég volt egy alkalom és megtanulta. Télen azért ezt ne.
Végső esetben elektromos nyakörv, de az nem olcsó mulatság. 11.000 a legolcsóbb ami nem vízálló, kimegy esőben a kutya és lehet hogy addig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!