Erről a Briantos kutyatápról mit gondoltok (fehérjetartalom stb)? Sajnos a kutyám allergiás a szárnyasokra, ez ugye mentesnek tűnik?
Még kissé tapasztalatlan vagyok, nem rég fogadtam be, és szeretnék neki a lehetőségeimhez mérten minőséget nyújtani.
Ezzel a Briantos márkával is itt az oldalon olvasgatva találkoztam, és az ára 14 kg-os kiszerelés esetén megfizethetőnek tűnik számomra is. Mennyivel lenne ez jobb mint a Chappi?
A Brit tápokat sokan ajánlották, azonban a csirkés változatuk van csak olyan árban, amit költségvetésileg egyelőre meg tudnék engedni magamnak, de ezt ugye nem eheti. Így muszáj egyéb alternatívákat keresnem, ugyanis jelenleg azt a tápot kapja, amivel az előző gazdája etette: Chappi marhás ízesítéssel. Sajnos erről nem olvastam túl jókat, így mindenképp valami táplálóbbra szeretnék váltani.
Sajnálom, hogy csak 4-500ft kiló áras tápot tudsz megengedni...:(
Nem fogok kertelni ez ugyanolyam szar, mint a chappi stb. Hátnézd az összetevőket! Oké, hogy a kutya nem obligát ragadozó (mint a macska) de azért a fő táplálékból a húsból legyen több. Mondjuk 60-40% a húsi javára.
Szóval inkább spórolj valamin, már 1000ft/kg-ért ég és föld lesz a különbség!
Én letettem a cigit, hogy megtudjam venni a Cicáimnak az Orijen tápot. Mert mi választottuk őket, kötelességünk a lehető legjobban gondoskodni róluk!
Persze ez nem merül ki csak a jó tápban, de nagyon fontos a megfelelő kaja IS!
Nézd pl akár ez is jó:
ttps://www.zooplus.hu/shop/kutya/szaraz_kutyatap/hipoallergen_szaraztap/fitmin/551338
De amit te linkeltél utóbb, már az is sokkal jobb.:)
Rosszat linkeltél. :)
A kutyád amúgy a szárnyas fehérjére allergiás, ha tehát csirkehús -vagy fehérje van az összetevők között, az kilőve. A csirkezsírtól viszont ne ijedj meg, az nem üti ki a kényesebb ebeket sem. Az "állati eredetű melléktermékek" és az egyéb, nem konkretizált összetevőkkel bíró tápok szintén kiesnek.
A legjobbat teszed a kutyával, hogy leállsz a jelenlegi szemét kajával. Ördög tudja, mi van benne...
Úgy gondolom, te ezt akartad becopyzni, mivel ebben valóban nincs szárnyas, és optimális lenne nektek:
Nyugodtan bevállalhatod ezt, remélhetőleg, megfelel majd. Nem egy magas minőség, de nagy előrelépés a Chappi után.
Ha nem válik be mégsem, ajánlok még pár márkát, hogy legyen mihez nyúlnotok.
Amiről tudom, hogy jó még, és nincs benne baromfi, az a Fressnapfban kapható Premiere, abból is a bárányos. Olyan 800 forintos kiló árra jön ki.
Brit premium lamb and rice (8-900 ft/kg)
Concept for life sensitive (900 ft/kg)
Bosch bárányos sensitive (800 ft/kg)
A chappinél szinte minden jobb. Szerintem jelölj ki egy max árat, és nézz körül a webshopokban. A legtöbb webáruháznál be tudod állítani, hogy hypoallergént és/vagy csirkehúsmentest keresel. Érdemes több áruházat átböngészni, mert elég nagy, akár 1000-2000ft-os különbségek is lehetnek. A linkelt tápoknál a 15/12,5/12 kg-os zsákok esetén ennyi a kg-onkénti ár.
Hypoallergén
859 ft/kg
795ft/kg
1167ft/kg
Csirkehús mentes
933 ft/kg
1151ft/kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!