Hogyan lehetne összeszokatni a kutyákat hogy ne bántsák a kicsit? És mennyi időbe telik mire összeszoknak?
Az egy dolog, hogy a két kutya szerinted szeret barátkozni. Viszont a kicsit a saját területükre, a saját életterükbe vitted be.
Két kutya már majdnem falka. Te meg odatettél egy idegent.
Ne kivételezz a kicsivel.A két kutyát pedig rendszabályozd, amikor nem megfelelő módon bánnak a kölyökkel.
Nekem 8 kutyám van.Egyesével lettek befogadva, tehát a már ott lévőknek el kellett fogadni az újat.
A már meglévő kutyák féltik a területüket, oda nem szívesen engednek be újat.Főleg ha már felnőtt kutyák.
Biztosan szoktad őket sétáltatni, ha nem, akkor a séta jó alkalom összeszoktatásra.
A lényeg:mindegyik kutya számára semleges területen kell eleinte szokatni őket.Egyszerre esetleg mindig csak az egyik kutyával szokasd a kicsit.
Utcán, nem saját udvarotokon, stb.
Én az új kutyát egyesével a többivel kivittem utcára sétálni.Jobb ha 2 ember csinálja.Eleinte ne tudjanak egymáshoz érni,figyelni kell a nagy reakcióit, és fokozatosan engedni a kicsihez közelebb.Ez több alkalom.
Ha már az utcán nem agresszív a kicsivel,elfogadja, akkor szépen, nyugodtan bemenni velük a lakásba.
A kutya természetétől függ, ez mennyi idő lesz.
Azt is lehet, hogy kiskutya egyik szobába, másik 2 mellette levőben.Ajtót kinyitni, és rácsot tenni az ajtónyílásba.Nem tudják bántani, de folyamatosan látják egymást, szaglásszák.
A 2 módszert együtt is lehet alkalmazni.Én csináltam így is.
Ha már így megszokták, akkor lehet élesben, de jó darabig ne hagyd őket magukra.
Az is lényeges, te legyél nyugodt, természetes, és a kicsit amikor a nagyok látják, ne szeretgesd többet, mint őket, mert akkor féltékenyek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!