Mi alapján jár büntetés a veszettség elleni oltás beadatásának elhagyása végett?
Tehát a kutyámnak Január 8-án kellett volna beadatni, de hosszú történet, hogy ez miért nem történt meg.
A lényeg, hogy ez az első alkalom, hogy nekem kell vinnem, habár még soha nem voltam még csak a rendelőben sem. Eltelt több mint egy hónap.
Nincs baja a kutyának, szerencsére nagyon jó immunrendszere van, és oda is figyelek arra, hogy jó is legyen. Csak félek attól (ami aztán persze lehet hogy alaptalan) nehogy baj legyen a csúszás miatt.
Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy tanácaot kérjek tőletek, miszerint egy emberektől tartó, bizalmatlan, félénk kutyát (30-40 kg), hogy vigyem be a rendelőbe emberek közé, ti miként oldottátok meg, hálás vagyok a válaszokért! :)
Tegyél rá szájkosarat,amikor odaviszed. A másik lehetőség,ha kihívod házhoz az állatorvost.
Azért pedig nem büntetnek meg,mert egy hónappal később oltatod be.
1. Ennyi csúszásért nem büntetnek meg, viszont add be amint lehet, mert ha véletlenül megharap valakit, akkor az elég kellemetlen lesz:(
2. Mi általában kihívtuk az állatorvost, amikor szüksége volt a rendelői felszerelésre, akkor pedig rendelési időn kívülre kaptunk időpontot.
Házhoz nem hívnám ki, mert nagyobb az esélye, hogy megharapja. Utcán jobban tart az emberektől. Kapun belül, viszont nagy a szája, a kapu közelébe se engedi azt, akit nem ismer. Idegen helyen, pórázon meghúzza vmennyire magát, és ritkán ugat meg vkit (nem tudom mi alapján dönti el).
De ezt már majd megbeszélem a dokival. Köszönöm a válaszokat! :D
Nem büntetnek meg, de főleg nem az állatorvos. :)
Mikor engem a barátnőm oltatlan kutyája megharapott, kórházba kerültem, és ott hivatalból azonnal értesítették a helyi hatósági állatorvost. Az kiment hozzájuk hogy megnézze a kutyát. Ezután 14 napos megfigyelési időszak következett, ami annyiból állt, hogy néha meglátogatta a kutyát háznál az állatorvos. A 2 hét leteltével pedig beadta neki a veszettség elleni oltást, tehát csak azt kellett kifizetniük. Semmiféle büntetés nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!