Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt májbeteg kutya gazdija?

Van itt májbeteg kutya gazdija?

Figyelt kérdés

Minden érdekelne.

Mi a betegsége pontosan, a vérképen a máj érték mennyivel több a megengedettnél?

Hogy érzi magát, mit eszik, milyen kiegészítőket kap, esetleg gyógyszert, stb.

Köszi!

2019. febr. 19. 00:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem májbeteg, de két idős kutyám májértékei is elszálltak szteroid és non-szteroid kúra után, amit mozgásszervi problémára szedtek. Mindkét esetben Hepa-pet tablettát kellett szedniük, legalább egy hónapig. Később állatorvos tanácsára kiváltottam gyógyszertárban kapható Máriatövis kapszulával, ami kapszulás volt és többfelé lehetett osztani, így jóval olcsóbb volt. Viszont a Hepa-pet-ben van valami plusz állítólag, szóval az a legjobb. Az egyik kutyám 18 éves volt ekkor, sajnos csak a nagyon diétás ételeket bírta megenni utána, rizs és zsírmentes hús, legtöbbször csirkemell. Már a csirkecomb is túl zsíros volt neki. A Vetri Dmg nagyon jó étvágyat csinált neki. Sajnos nem csak májproblémája volt, hanem daganata is, csontsovánnyá fogyott és majdnem 19 éves volt, amikor el kellett altatnom.
2019. febr. 19. 00:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Jelen!

Most 15 éves tacsi keverékemnek tavaly év elején sikerült egy laza 10x emelkedést produkálnia az összes mérhető májparaméterre. Miután ránéztünk ultrahanggal, hogy nem daganatos-e (nem), jött egy hónapos máriatövis+antioxidáns+epehajtó (azzal is baj volt...) kúra. A kontroll vérképén csak 2x volt az emelkedés mindenre, ami nála teljesen elfogadható más betegsége miatt. Amíg trottyon volt szegénykém, csak azt volt hajlandó megenni, ami éppen az nap a foga alá való volt.

Vénségemnek sikerült egy öreg kori epilepsziát összehoznia, ami fehér holló, szóval neki a 2014 óta napi 2x adott antiepileptikum miatt van a májprobléma.

2019. febr. 19. 13:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!

Ment a zöld kéz.

Az én kutyám (8 év körüli) a húgyúti fertőzései miatt kap rendszeresen antibiotikumot, és valószínűleg ez teszi tönkre a máját. 1 évvel ezelőtti vérlaboron a máj egyik értéke közel 3-szorosa volt a normálisnak, de a doki szerint az még nem vészes. Azóta valószínűleg csak romlott a helyzet, de azóta még nem álltam úgy anyagilag, hogy még egy labort csináltassak neki.

Az lenne még a kérdésem, hogy mik a tünetei annak, ha a kutyának a májával (nagy) gond van? Nálatok mi volt, nem volt étvágya, vagy mi?

Néha én is adtam neki máriatövis kapszulát, meg most vettem más májra való kiegészítőt is neki. És most vettem májkímélő diétás tápot is, hátha segít.

2019. febr. 19. 17:09
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

1 éve volt nézve???? :O

Hát nekünk a májérték mikor a normál kategóriából már kilógott, akkor HAVONTA néztük,hogy gyógyszer mellett emelkedik vagy csökken vissza a normál tartományban.

A szerint kapta a gyógyszert.

Mondjuk a kisnyuggeremnek a veséjével voltak gondok, szóval az miatt is jártunk 4 hetente,de aztán a májával ugye, de szerencsére egy erős 2 hónapos kúra a májvédőből elég volt.

Ha egy kutyának vese,máj,hasnyálmirigy,cukor és egyéb más próblémája van azt 1-2 havonta nézni kell. KÜlönben honnan tudod,hogy romlik vagy javul?????

Ha már fizikailag robban le a kutya, akkor kevés esély van,hogy túléli pont ezért kell nézni!

Nekünk az vérvétel értékek megnézésétől függött, a teljes vérkép mikor mindenre nézték 6500 ft volt.

Mikor csak vesét és májat néztünk 2500 ft-ot fizettem

2019. febr. 19. 17:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ neked is.

Nem kapott a májára gyógyszert sosem, csak javasolta az állatorvos a máriatövis tablettát.

Tavaly a vérkép 45 ezer ft volt.

Különben más betegségei vannak, amiatt kellett a vérkép eleve is.

2019. febr. 19. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:

45 ezer? :O az hogy?

Hol csináltattad?

2019. febr. 19. 21:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Ausztriában lakunk.

150 euró. :(

2019. febr. 20. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!