Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám jobban szereti a...

A kutyám jobban szereti a páromat?

Figyelt kérdés
Vettem egy kiskutyát, most 5 és fél hónapos, 11 hetes kora óta van nálunk. Sokat foglalkozok vele, sokat járok el vele ide-oda, kutyaóvoda, kirándulás, kutyafuti, stb. Tanítgatom, játszok vele. Párom is szokott vele foglalkozni, de nem annyit mint én, mégis úgy érzem, hogy őt jobban szereti. Sokkal látványosabban örül neki, amikor hazaér, illetve, most már kétszer is előfordult mostanában, hogy elkezdett sírni utána, korábban ezt sosem csinálta. Viszont hallgatni jobban szokott rám, pl behívásnál. Ennyiből leszűrhető, hogy őt jobban szereti, vagy jobban a gazdájának tekinti?
2019. febr. 18. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem csak mivel te vagy vele sokat, ezért neki érdekesebb az akit kevesebbet lát.

Gyerekeknél is gyakran megfigyelhetö ez a viselkedés.

2019. febr. 18. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kutyám is így van. Apám elmegy szombaton, vagy munka után valahova, akkor sír. De ha munkára megy, akkor minden rendben. De rá nem igazán hallgat, csak rám.
2019. febr. 18. 16:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Amióta a kutyám lebratyizott a szüleimmel egy velős csont után, azóta mindig körbeugrálja őket, ha találkoznak, engem minden nap lát, őket nem, de engem is körbeugrál, amikor munka után hazajövök. Aztán meg a szüleimmel meg velem is lenyugszik, miután megvolt a "de jó, hogy újra látlak" üdvözlő kör.
2019. febr. 18. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Mivel te foglalkozol vele ezért biztos hogy többet is nevelgeted, többet szólsz rá, stb.A te játékod,foglalkozásod "rosszabb"neki mint a párodé.Ezért szeretheti őt jobban.

Ez még semmi.Nálunk a 3 gyerekemmel én voltam otthon egész nap, én nevelgettem őket, nem engedtem meg dolgokat,orvoshoz vittem, stb.Párom este hazajött, mind a nyakába ugrott,de hétvégén is le nem vakarta őket magáról, én mintha nem is léteznék.Persze ő mint férfi másképp, érdekesebben, lazábban játszott velük.

2019. febr. 18. 16:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez nem biztos, hogy szeretet kérdése. Lehet, hogy ritkábban van vele, ezért lelkesedik jobban, ha végre vele foglalkozik. Nálunk az esetek 95%-ában én etetem, sétáltatom, tanítom a kutyánkat, jóval többet is játszom vele, mint a férjem, de neki fogad jobban szót. Ő a határozottabb, nála a figyelmet, simogatást is ki kell érdemelni, én gyengébb kezű vagyok és jutalomfalattal "zsarolok". Igaz, ha hazaérünk, engem üdvözöl előbb.
2019. febr. 18. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
58%

Nem kutyás példa, de itt is ugyanez lehet a helyzet.

Amikor baba voltam, édesanyám mindig a közelemben volt, ő foglalkozott többet velem. Azt, hogy "Apa", sokkal hamarabb megtanultam, mint az "Anya" szót (ileltve az arra hasonlító babahangot)

Nagyon szerettem mindkettőjüket, de édesanyámat talán egy kicsit jobban. De ő - ez kicsit rosszul hangzik, de jó értelemben mondom - "magától értetődő dolog" volt az én kis kezdődő életemben, míg például amikor édesapám hazajött a munkábólaz mindig már-már egy kisebb ünnep volt :) ("Nézd, itt van Apa!")

2019. febr. 18. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!