Több marék szőr kijön, ha kikefélem. Miért?
Figyelt kérdés
A 7 hónapos német juhászomnak keféléskor több marok szőr kijön.... Miért lehet ez? Vagy ez normális? Ez a probléma főleg a farától a csánkig történik.2010. júl. 1. 14:20
2/10 anonim 

válasza:

Vedlési szezon van, én nemrég a macskából szedtem ki annyi szőr, hogy még egy macska kijött volna belőle, a rövidszőrű kutyámból 3-4 marék szőr simán kiszedek, ha régebben volt kefélve.
Ha nem látod úgy, hogy hiányos a szőre, nem vakarózik, és nem dörgölőzik nagyon a keféhez, mikor te vakarod, akkor nem hiszem, hogy bármi gond lenne. Meleg van, vedlik.
3/10 anonim 

válasza:

A német juhásznak igen tetemes mennyiségű aljszőre van. Télen-nyáron.Ha vedléskor többször úsztatod, fésülöd, nagyon gyorsan, látványosan ki tudod fésülni. Bár kisebb mennyiséget állandóan találni benne. Ajánlatos naponta egyszer átkefélni.
4/10 A kérdező kommentje:
értem.:) Köszi! Csak tudod aggódtam h valami baja van.xd
2010. júl. 1. 14:31
5/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi!:D
2010. júl. 1. 14:32
6/10 anonim 

válasza:

Vedlik, ne aggódj, ez természetes. Megkönnyíted neki, ha rendszeresen kifésülöd a kihulló szőrt. Nem lesz annyira melege.
7/10 anonim 

válasza:

Hát figy , én a németjuhászomból (rövid szőrű) 5 vagy 6 reklámszatyorni szőrt fésültem ki és még mindíg vedlik egy kicsit , szóval ne aggódj az egy marék miatt ;)
8/10 anonim 

válasza:

Vedlik. Ajánlom a Furinátor nevű kefét, nekünk nagyon bevált most a vedlési szezonban!
9/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! Huhh akkor tényleg nem sok.:D
2010. júl. 1. 17:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!