Mi a baj a kutya konzervekkel?
Nem a pedigreevel, azt megértem...
De nagyon sokan mondják, hogy a "minőségi" (drága) konzervek, nedves tápok is rosszak, mert hogy "csak víz".
Akkor vegyük például a MAC'S Marha & tök tápját.
Összetevők:
Hús (min. 70% marha) és állati melléktermékek (marhaszív, marhatüdő, marhapacal, marhamáj), tök (5%), ásványi anyagok, lenolaj (0,2%), rozmaring (0,1%), zöldkagyló (0,1%).
Egyeseket az zavar, hogy az analitikai összetevőkben a "nedvesség" 70-75%.
De akkor Ők nem tudják, hogy ez nem azt jelenti, hogy a fentebb megnevezett 70% marha nincs benne, csak azt hogy nem kiszarított formában, mivel ez egy nedvestáp?
Mert amúgy a nyers szív 73-79%ban víz, a vese 78.8-79.8-ban víz, a máj 67-73%-ban víz...
És 15-20% fehérjét tartalmaznak.
Analitikai összetevők alapján a példaként hozott MAC'S konzerv pedig 10.5% fehérét.
Tehát csak egy egész kicsit rosszabb mint a nyershús, viszont cserébe száraztáp mellett sokkal könnyebben emészthető.
Vagy én tudok valamit rosszul?
Személy szerint, nekem csak annyi a bajom velük, hogy a kutyámnak hasmenést okoznak. Mindegyik.
Rágás szempontjából viszont mindegy lenne, mert a szárazat se rágja meg, szóval nem ez lenne a mérvadó fogkő szempontjából.
De ha egy ilyen minőségű konzervet adsz a kutyádnak, senki nem fog megkövezni érte, mert amúgy nincs vele baj. De ne csak ezt kapja magában mindig, mert úgy kicsit hiányosnak tűnik (nekem leglaábbis).
Érdemes kombinálni, már csak a költségek miatt is.
Mi úgy szoktuk, hogy általában száraz tápot kap a kutyus, de hetente egyszer adunk neki konzervet. Szerintem az ilyen normális hústartalmú konzervekkel nincs baj, csak ugye ezeknél egy 400g-os konzerv 600-700 forint, ami egy nagyobb kutyának fél adag, tehát ha csak ezt eszi, a gyatyádat ráfizeted.
Probléma inkább az ilyen olcsó konzervekkel van, amit a sarki közértben árulnak 1 kilót 200 forintért. Na abban tényleg nem tudni, mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!