Nagytestű felnőtt kutyát is napi kétszer kell etetni?
Egy 4-5 éves kutyát is? Én régóta csak napi egyszer adok,amikor kölyök volt akkor napi 3-szor kapott.
Akik nyerssel etetnek vagy táppal akkor is csak egyszer adnak?
A kutyának nagy méretű tágulékony gyomra van. Arra van "kitalálva", hogy egyszerre nagy mennyiségű ételt befogadjon. A farkas, ha vadászott magának, akkor bezabált, majd volt, hogy 3-4 napig nem evett. Sőt ha szoptató anya van, akkor ő nem vadászik, a falkatagok telieszik magukat, "hazavoszik" és kihányják, hogy az anya is ehessen.
Alapvetően felnőtt kutyát napi 1x etetünk. De nagytestűeknél a gyomorcsavarodás elkerülése miatt 2x ajánlott. Plusz egyénileg is változhat, az én kutyám pl savat hány, ha napi 1x kap enni.
Érdemes lenne 2 részre elosztani a napi adagját!
Főleg, mivel ilyen nagytestű kutyáról beszélünk, ha egyszerre adsz neki oda olyan hatalmas mennyiségű kaját, akkor nagyon könnyen gyomorcsavarodást kaphat.
Nem tudom mivel etetsz, de tápnál itt legalább 750 grammról beszélünk akkor.
Ez rengeteg neki egyszerre.
Nem nagyon értem a válaszokat. Mint írtam, most ép két jó másfél éves német juhászom van. Doki szerint és szerintem is tökéletes súlyban vannak.
Kaja, wolf of wilderness folyamatosan előttük. Olyat még nem láttam, hogy 10-15 szemnél többet megettek volna egyszerre.
Sokszor, csak 4-5 szemet elropogtatnak és irány játszani, vagy aludni. Eszükbe sincs túlenni magukat. Volt már jó pár kutyám, de egyik sem kezdett el hízni, soha nem ették tele magukat. A macskám ugyan ez, folyamatosan előtte a kaja és nincs meghízva.
Én mindenhol napi 2x-i etetést olvastam, mérettől függetlenül.
Nekem kistestűm van, egyszerre nem enné meg az adagolás szerinti napi adagját (persze az én kajámat bármilyen mennyiségben lenyúlná előlem, ha hagynám), két részre elosztva pont jó.
Egyik nagynénémnek 12 éves nagytestű kutyája van, ő egyszerre kiteszi neki a napi adagot, aztán a kutya úgy jár rá, ahogy épp akar, egész nap bármikor, ő sem eszi meg egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!