Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek való németjuhász?

Kinek való németjuhász?

Figyelt kérdés

Most valamiért beugrott hogy ha nem is következő kutyának, de valamikor bepróbálkozok egy ilyen fajtával. Sajnos egyszer olvastam egy statisztikát, hogy a németjuhászok támadják meg legtöbbször a gazdájukat, és azóta bizalmatlan vagyok velük. Sajnos sok ember nem érdemli meg, nem fárasztja el, nyilván emiatt van, de ez eléggé bennem maradt. Ezért választanék kölykök, természetesen tenyésztőtől.

Nem vagyok kezdő kutyás, de erős jellemű ebbel nem volt még dolgom.

Amit tudnék majd neki nyújtani:

-kinti-benti kutya lenne

-kölyökkorától kezdve velem lenne

-kutyaovi, majd kutyaiskola, alapvizsga, majd valamilyen kutyás sport, valószínűleg őrző-védő tanfolyam, de martaling mindenképpen (HDR-re is szívesen mennék)

- rendszeres kutyákkal való találkozás

-napi 1x 1-1,5-2 óra séta + szabad ki-be járás (kint is lesz háza, de csak akkor használja ha igényli)

-tanítás (először alapgyakorlatok, később trükkök)

-hetente, kéthetente kirándulás/ túra

-nyaralni is vinném természetesen magammal

-de amíg dolgozom ne legyen vele baj

-BARF etetés/ jó minőségű táp amelyik beválik neki

Ami nekem fontos:

- ne legyen agresszív

-hűséges, szófogadó, feladatéhes legyen

-próbáljon maximálisan megfelelni

- lehessen vele társaságba menni, hisz mindenhova vinném magammal

Jelenleg egy magyar vizsla boldog tulajdonosa vagyok, ez későbbi terv, elsősorban a félelmet leküzdése miatt választanám ezt a fajtát, és én úgy vélem ki tudnánk egymást igényeit is elégíteni.

2019. febr. 9. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

A legtöbb német juhászt dísznek veszik nulla foglalkozással,nulla lefárasztással. A kutyának felgyűlnek az energiái így mivel valahogy le kell vezetnie,agresszív is lehet.

Megfelelő tenyésztő választás,megfelelő nevelés és mozgatás mellett nem lesz vele gond!

Baj ott kezdődik,hogy sokan nem veszik komolyan,hogy munkakutya és nem elég neki a kertben lévő mozgás.

2019. febr. 9. 19:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel tisztában vagyok, de mindne kutyával így van.

A kerdes itt az lenne hogy ennyi foglalkozás elég lenne-e neki?

2019. febr. 9. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt látni fogod elég lesz e neki, elméletileg igen. Gyakorlatilag meg egyedfüggő.Fajtán belül is vannak pörgősebb és nyugisabb egyedek.
2019. febr. 10. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Világ életemben munkavonalas német juhászaim voltak. Egyszer sem támadtak meg.

Minden kutya tud harapni (a vizsla is), ha nem megfelelően van nevelve és nem jól foglalkozol vele. A német juhász nagyon okos, könnyen tanul és szeret is tanulni. Igénye van az agyi fárasztásra is, ha nem akarod, hogy keressen magának elfoglaltságot. Ha valóban jó kutyát akarsz, akkor nagyon sokat kell vele foglalkozni. Ha úgy érzed, hogy meghaladja a képességeidet, akkor járjatok suliba! Összekovácsolódtok és ő is sokat tanul, meg Te is.

Mi mindenhova visszük magunkkal, egy rossz szót sem tudnék szólni rá.

Amiket nyújtani tudsz neki, azok szerintem rendben vannak, vágj bele bátran! :)

2019. febr. 10. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!