Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek ajánlanátok a malinoist?

Kinek ajánlanátok a malinoist?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 22:02
 1/4 MME ***** válasza:

Senkinek. Mindenkinek.

Minden kutyához érteni kell. És a fajtaleírás nem garancia, az egyedek nagyon különbözőek lehetnek, ezért malinoisból is akad, amelyikkel egy kezdő is minden vita nélkül elboldogul, és van, amelyikkel már a negyedik kiképzőnél járnak...

Hogy jöttél ki az eddigi kutyáiddal? Abból sok mindent le tudsz mérni.

Ha szeretnél egyet, ugyanazt kell végigjárnod, mint minden esetben: szocializálás és szabályok a kezdetektől, majd attól függően, hogy milyen célból tartanád, abba az irányba haladsz tovább. Kiváló társnak és munkakutyának is. Persze mivel közepes testű, még fontosabb, hogy következetesen neveld, de ennyi. Nincs szükség semmilyen speciális készségre, nincs trükkje a fajtának. Megvannak az igényei, mint minden kutyának, és ha ezeket teljesíteni tudod, akkor bátran ajánlom (ha nem, egyáltalán nem ajánlok kutyát). Ezek: ingerek (látvány, szagok, zajok, más szóval séta, és társak, de mindennek a gyűjtőneve: szocializálás - ami egy életen át tartó folyamat), mozgás, szeretet (és irányítás). Mivel egy kutyánál se jó, ha az ember fejére nő.

Minden kutyánál érvényes: magabiztos, higgadt, következetes és kutyabarát, szerető gazdát igényelnek, aki képes megtestesíteni számukra a falkavezért.

2010. júl. 1. 07:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Én csak akkor ajánlanám , ha dolgozni szeretnél vele.Azt kell tudni a maliról , hogy rettentően munkamániás.De tényleg napi szinten 2 órát kellene fárasztani ahoz , hogy ne csavarodjon be(jó ezt most nem úgy értem hogy meghülyül , hanem rettentően unatkozni fog és megeshet hogy ugat egész este , tönkretesz dolgokat stb).Nekem egyáltalán nem tetszik ez a kutya , emiatt a munkamánia miatt ami sztem már kicsit beteges.

Am bármilyen munkára használható , agilití örző-védő stb. mindent megcsinál amire a gazda kéri és tanítja.

2010. júl. 1. 08:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon jó kutyák, de csak annak ajánlhtó, aki intenzíven foglalkozik vele. Pörgős, igazi munkakutyák. Szerintem szépek.
2010. júl. 1. 08:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sportra lenne: IPO,agility,frisbee

Most van egy jack russel,egy spániel,és egy beagle kutyám.

Velük is ezeket a sportokat űzöm. (Az IPO-t persze csak hobbi szinten) :)

És esetleg tudna valaki ajánlani jó malinois kennelt?

2010. júl. 1. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!