Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon miért van kb....

Magyarországon miért van kb. minden 3. embernek németjuhásza? Miért ilyen gyakori pont ez a fajta?

Figyelt kérdés
2019. febr. 5. 17:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Anno még a jól alkalmazhatóság miatt terjedt el,ma már divatfajta és valöban jól alkalmazható német juhászt nehéz találni
2019. febr. 5. 17:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy látom, hogy minden 3. embernek amstaffja van inkább. Sajnos...
2019. febr. 5. 17:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Sokkal szebb fajták is vannak ettől... az utcámban is a 7 kutyából 7 németjuhász...
2019. febr. 5. 17:25
 4/11 Metionin ***** válasza:
100%
Sokan szaporítják, könnyű hozzájutni. Amikor gyerek voltam, menő volt, szinte mindenkinek az volt a faluban. Valószínűleg 90%-uk román/ukrán szaporítótól lett beszerezve. Mostanában a bull típusúak is kezdenek felkapottak lenni, szaporítják sajnos agyba-főbe.
2019. febr. 5. 17:30
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Túl sok volt a Rex felügyelő :D
2019. febr. 5. 17:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Divat fajta, de mostanában nagyon sok a bull típusú kutya, városban meg a zsebcirkálók. De ez mindenhol más, a mi utcánkban például 3 berni pásztor van, és 4 cane corso...
2019. febr. 5. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, ahol én lakom Pesten, minden második kutya valami havanese féleség, minden harmadik meg yorki.
2019. febr. 5. 18:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Elvétve látok nemetjuhaszt.

Szintén Budapest.

2019. febr. 6. 13:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Részben azért, mert sok népszerű sorozatban szerepelt n.j.: Rex felügyelő, Kántor, Rin-tin-tin stb., részben pedig azért, mert alapvetően egy jó fajta lenne, csak sajnos az utóbbi évtizedekben egyes tenyésztők eléggé elszúrták.

A minden 3. azért erős túlzás. Azokon a kertes házas részeken, ahol még nem kell kaukázusi/kuvasz és a bull típusúak még nem jöttek divatba, ott tényleg gyakoriak, de Budapesten sokkal több francia bulldogot, yorkie-t, bichont és bull típusú terriert látok, mint német juhászt.

2019. febr. 6. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Budapesten lakom, kertes házas övezetben. 1 db német juhász van a környéken, az pedig az enyém. Ellenben sok westie, havanese, yorkie van. Ami nagyobb testű, az boxer, masztiff és dobi. Több kilométeres körzetben nem tudok német juhászról.

Hogy nekem miért van...

-mert gyerekkorom óta német juhászozom

-mert szeretem és ez a kedvenc fajtám

-mert ragaszkodtam a munkavonalú kutyához és amire nekem kellett, azt 100%-ban ki tudom használni (keresés, sport, úszás, őrző-védő, családtag, kiváló úti társ, folyamatosan tanul, és lenyűgöz minden nap, hogy mennyire értelmes).

2019. febr. 6. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!