Magyarországon miért van kb. minden 3. embernek németjuhásza? Miért ilyen gyakori pont ez a fajta?
Elvétve látok nemetjuhaszt.
Szintén Budapest.
Részben azért, mert sok népszerű sorozatban szerepelt n.j.: Rex felügyelő, Kántor, Rin-tin-tin stb., részben pedig azért, mert alapvetően egy jó fajta lenne, csak sajnos az utóbbi évtizedekben egyes tenyésztők eléggé elszúrták.
A minden 3. azért erős túlzás. Azokon a kertes házas részeken, ahol még nem kell kaukázusi/kuvasz és a bull típusúak még nem jöttek divatba, ott tényleg gyakoriak, de Budapesten sokkal több francia bulldogot, yorkie-t, bichont és bull típusú terriert látok, mint német juhászt.
Budapesten lakom, kertes házas övezetben. 1 db német juhász van a környéken, az pedig az enyém. Ellenben sok westie, havanese, yorkie van. Ami nagyobb testű, az boxer, masztiff és dobi. Több kilométeres körzetben nem tudok német juhászról.
Hogy nekem miért van...
-mert gyerekkorom óta német juhászozom
-mert szeretem és ez a kedvenc fajtám
-mert ragaszkodtam a munkavonalú kutyához és amire nekem kellett, azt 100%-ban ki tudom használni (keresés, sport, úszás, őrző-védő, családtag, kiváló úti társ, folyamatosan tanul, és lenyűgöz minden nap, hogy mennyire értelmes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!