Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 éven át mostoha körülmények...

10 éven át mostoha körülmények közt élő kutyának van még esélye hosszú boldog életre a továbbiakban?

Figyelt kérdés

Kölyökkortól lánc, éheztetés, verés, 2 évente egy veszettségi oltás és egy hozzájáró féreghajtó azt jónapot.

Ha egy ilyen kutyának 10 éves korában teljesen megváltozna az élete: lakásban élés, napi több óra(4-5) séta, másik kutyákkal való ismerkedés, játék, tanítás, nevelés, szeretet, minőségi táp, oltások, féregtelenítő(3havonta), spoton meg minden ami esetleg kell még(kivizsgálás során kiderül).

Szóval azt hallottam, hogy ha egy kutya rosszul van tartva, az levesz az élettartamából(pl alap helyzetben 15 év lenne, de így csak 12 lesz). Ha időközben, ahogy leírtam megváltozna minden, akkor ezt a folyamatot vissza lehet fordítani? Élhet még hosszan, ha boldog lesz?

2019. febr. 1. 19:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mindegy is, hogy milyen hosszú ideig fog élni ezután, szerintem csak az számít, hogy ha elhozod akkor legalább az élete végéig boldogan élhet.

Az, hogy milyen egészségügyi problémái vannak már most, attól is függ, hogy milyen fajta kutya, mennyire éheztették, mennyire súlyosan volt bántalmazva, stb.

Amivel nagy eséllyel ki tudnád tolni az élettartamát, az az ivartalanítás lehetne- persze ezt dokival is meg kell beszélni, hogy van-e olyan állapotban a kutya, hogy elvégezhető legyen a műtét. Mert az ilyen korú kutyáknak leggyakrabban az ivarszervi rák az, ami megrövidíti az életüket.

2019. febr. 2. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!