Mennyi dupla merle kutya élhet az országban?
Bent vagyok egy külföldi csoportban ahol dm kutyák gazdái gyűlnek össze, megosszák a problémákat stb.
Sajnos külföldön viszonylag gyakoriak az ilyen kutyák, van is egy szervezet aki kifejezetten őket menti és adja örökbe. Itthon vajon hány ilyen kutya lehet? 3-4ről tudok akik állatmentő szervezeteknél voltak, de nem tudom mi van velük.
Valamiért vonzanak ezek a kutyák. Egyszer szeretnék örökbe fogadni egyet, annyira különlegesek a hiányosságaik ellenére.
Ezért gondoltam, hogy ha többen vannak akkor esetleg egy csoportot, vagy valami közösséget indíthatnánk a gazdikkal.
Gazdinál szerintem kevés él nálunk. Aki hozzá nem értőként véletlenül ilyet vesz, az 1-2 év után lepasszolja. Mivel a dupla génhez dupla idő, dupla türelem és rengeteg pénz is kell, valószínűleg nagyon kevesen fogadnak örökbe. Sokan sajnálják, és néhányan pénzzel is rendszeresen támogatják az ilyen kutyákat, de a körülményeik miatt nem tudják magukhoz venni. Ha te megteheted, az nagyon jó, és megértem azt is, hogy miért szeretnéd. De nem ajánlom, hogy nagyobb csoportban tartsd őket.
A gyenge idegrendszer miatt a legkisebb ingerek is hatalmas stresszt okozhatnak nekik, így egy másik kutya folyamatos jelenléte is. Ráadásul annyiféle problémával küzdhetnek, hogy sokkal több egyéni figyelmet igényelnek, mint egy egészséges kutya. Kettő kevésbé súlyosan sérült még megfér egymás mellett, de ennél több beteg kutyának egy ember szerintem nem tud olyan körülményeket biztosítani, amit megérdemelnének.
Köszi! :) Egy egész falkát biztos nem tudnék magamhoz venni belőlük, maximum ilyen ideiglenes módon azonban szívesen befogadnék többet, hogy aztán gazdit keressek nekik. Ha tapasztalatot szerez az ember egy ilyen kutya kezelésében az mindenképp hozzá tud adni a jövőben a kutyákkal folytatott munkához szerintem.
Jelenleg egy nagytestű kiállítási kutyám van, nagyon kiegyensúlyozott és barátságos, akár még ő is tudna támaszt nyújtani egy elveszett kis sérült léleknek. Bár nem tudom, hogy vele mi lesz, mire esetleg egy dm is hozzám kerül esetlegesen.
Én ismerek egy ilyen blogot, ha ilyen céljaid vannak akkor őt tudom ajánlani, olyan dologra tanítgatta a dm borderét és aussieját hogy hihetetlen, pedig az egyikük süket, a másikuk süket vak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!