Melyik a legnagyobb mozgást igénylő kutya?
Sziasztok! A férjemmel fél éve gondolkodunk kutya tartáson(jó, valójában én vettem rá őt :D) és gondolkoztunk, hogy ahoz nekünk tényleg nagy mozgást igénylő kutya kell. Egy napját a -leendő kutyának leírom:
Reggel 5:30-6:00 kb 1óra futás/kocogás (a férjem csak fél útig jön mivel neki korábban kell menni dolgozni így hamarabb el kell készülnie)
-Hazamennénk majd indulnánk a munkába ahova szerencsére őt is vihetném
-A munkahelyemen többször vinném eü sétára
-Mivel a férjem előbb végez általában bejön és hozz ennivalót és így a kutyát is el tudná vinni egy 1órás futás/kocogásra majd én is eltudnám vinni munka után.
-Hazamennénk. Ebéd főzése. Majd ha utána van időnk (olyan este 18-19fele járna) van közeli hegy ahol akár több órán át is tudnánk lenni.
Hétvégén meg szinte sose vagyunk itthon. Az esetek 96% túrázunk vagy egyebet csinálunk.(itt is reggel és a délutáni futás benne van)
Nagyjából így lenne.vagy ha nem is a legnagyobb mozgás igényű kutya való nekünk..akkor milyen kutyát ajánlotok? Menhelyről szeretnénk, de akkor olyasmi keverék amit ti ajánlotok (vagy ha szerencsénk van akkor legalább fajtajellegűt)
Egy fiatal, de már felnőtt kutyát javaslok,a fajtában a többiek tudnak segíteni.
Mert ennyit futni egy kölyökkel nem lehet, tönkre teszi a lábakat, ízületeket.
pitbull/stafford
vizsla
malinois
boxer
Dobbermann
V.miylen terrier..
Vizslafélék, staffi jellegűek például, de jó lehet egy bármilyen pörgős keverék is.
A futást viszont mindenképp fokozatosan vezessétek be nála, ne azonnal a napi 2×1 órával indítsatok, bár úgyis látszik majd a kutyán, hogy mennyire bírja.
Talán tudjátok, de ha esetleg mégsem: betonon, aszfalton nem szabad futtatni, csak természetesen talajon (földút, fű).
A Hard Dog Race-nek van facebookon egy csoportja, ahol pont olyan gazdikereső kutyusokat szoktak megosztogatni, akik nektek is alkalmasak lehetnek. Most fejből nem tudom, de ha gondolod, átküldöm majd.
Amúgy szimpatikus a munkahelyed, nálunk erre sajnos még nincs lehetőség. :-)
Husky (és egyéb szánhúzófajták)
Malinois, holland/német juhász, tervueren, esetleg staffordshire terrier, pit, boxer (munkakutyák)
Border collie, sheltie, ausztrál cattle dog (pásztorok, terelők)
Mudi, pumi
Beagle, magyar/német vizsla, pointer, dalmata (vadászkutyák)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!